Холандски учени определиха биологичния предел на човешкото дълголетие, предава „Франс

...
Холандски учени определиха биологичния предел на човешкото дълголетие, предава „Франс
Коментари Харесай

Холандски учени изчислиха пределната възраст на човека

Холандски учени дефинираха биологичния лимит на човешкото дългоденствие, предава „ Франс прес ", представена от Vesti. Той е 115,7 години за дамите и 114,1 за мъжете.

Статистици от университета в Тилбург и Ротердам изследвали данни от към 75 хиляди холандци, взети в продължение на 30 години. Била записана точната възраст на кончините им.

По думите на ръководителя на проучването Джон Айнмал, хората живеят към този момент по-дълго, само че дълголетниците измежду нас не са станали по-възрастни през последните 30 години.

" Явно се сблъскваме със стена. Продължителността на живота пораства, като броят на 95-годишните се утрои в Холандия. Но нейният лимит е 114-115 години ", твърди Айнмал.

Никой човек не е живял по-дълго от 122 година - възрастта, достигната от французойката Жан Калман през 1997 година

Резултатите на холандските учени удостоверяват тези на изследване от есента на 2016 година, съгласно които естествената граница на човешкия живот е не повече от 125 години. Изследователите считат, че това е по този начин, тъй като има възрастова граница, оттатък която хората просто не могат да преминат по натурален път.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР