Холандската полиция простреля и рани най-малко двама души, след като

...
Холандската полиция простреля и рани най-малко двама души, след като
Коментари Харесай

Полицията в Ротердам се сблъска с бунтовници на протест срещу Covid мерки

Холандската полиция простреля и рани минимум двама души , откакто избухнаха протести в Ротердам поради нови ограничения за Covid-19 , оповестява БиБиСи.

Протестиращите хвърляха камъни и възпламениха полицейски коли .

Стотици протестиращи се събраха, с цел да покажат гнева си против проектите на държавното управление за имунизационен пропуск против Covid и възбрана за фойерверки в новогодишната нощ.

Нидерландия наложи триседмично отчасти блокиране за Covid предходната седмица, защото случаите набъбнаха.
 Частичен локдаун в Нидерлания
Частичен локдаун в Нидерлания

Причината е COVID-19

Общо седем души бяха ранени и минимум 20 задържани в нощ, наказана от кмета на Ротердам като " оргия на насилието ".

Полицията направи предупредителни и директни изстрели, " тъй като обстановката беше животозастрашаваща ", сподели представител на полицията пред " Ройтерс ". В града беше въведено изключително състояние , а основната гара бе затворена вследствие на насилието.

Видеоклипове, оповестени в обществените мрежи, демонстрират изгорени полицейски коли и бунтовници, които хвърлят камъни по полицията на основната комерсиална улица в града. Полицаите за битка с безредиците употребява водно оръдие, с цел да ги разпръсне.

Холандия наложи нови ограничавания предходната събота , откакто записва най-високия си брой случаи на Covid от началото на пандемията.

Last night police fired at their citizens who took to the streets against mandates.. Unconfirmed reports of injuries
— Gillian McKeith (@GillianMcKeith)
Мерките значат, че заведенията за хранене и магазините би трябвало да затварят по-рано , а спортните събития би трябвало да се организират при закрити порти.

Демонстранти се сблъскаха с полицията в Хага след оповестяването на ограниченията .

Протестиращите в Ротердам са гневни предложенията на държавното управление за въвеждане на " корона пропуск " за имунизираните против ковид или които са се възстановили от заболяването.

Ако бъдат въведени, единствено тези, които демонстрират пропуща, ще бъдат позволени до закрити места , като заведения за хранене и питейни заведения.

По-рано в петък държавното управление забрани фойерверките на 31 декември за втора поредна година. Забраната ще предотврати " в допълнение натоварване на опазването на здравето ", сподели държавното управление.
 Арестувани след насилствени митинги против локдауна в Нидерландия
Арестувани след насилствени митинги против локдауна в Нидерландия

Замеряли служителите на реда с камъни и факли
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР