Холандската полиция е задържала 130 протестиращи екоактивисти от движениетоБунт срещу

...
Холандската полиция е задържала 130 протестиращи екоактивисти от движениетоБунт срещу
Коментари Харесай

Холандската полиция арестува 130 активисти от „Бунт срещу унищожението“

Холандската полиция е задържала 130 протестиращи екоактивисти от придвижването " Бунт против заличаването ", които блокираха публични места в центъра на Амстердам, с цел да привлекат внимание към рисковите промени в климата, съобщи Ройтерс.

Групата, която упорства държавните управления да подхващат незабавни ограничения за попречване на най-тежкото опустошаване, за което приказват климатолозите, от две седмици взе участие в акции на гражданско непокорство в огромни градове по целия свят.
 
 БГНЕС

В Амстердам стачкуващите докараха лодка, украсена с лозунги против климатичните промени, до известния мост " Блаубрюг " ( " Синият мост " ) пред постройката на общината. Полицията разгласи, че е взето решение за осъществяване на арести, тъй като демонстрацията се организира без позволение и деятелите блокират пътното придвижване.



Тази седмица общият брой на задържаните в Холандия надвиши 200 души.
 
 БГНЕС-->

Демонстрантите от " Бунт против заличаването " се стремят да накарат държавните управления да понижат въглеродните излъчвания и да предотвратят рецесията с климата, която съгласно тях ще докара до всеобщ апетит и обществен разпад.
 
Extinction rebellion blocking the blauwbrug in Amsterdam right now and more people rushing in.
— Rohan (@rohanwoolfe)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР