Холандската фотографка Marinka Masséus представя своята серия ‘Under the Same

...
Холандската фотографка Marinka Masséus представя своята серия ‘Under the Same
Коментари Харесай

Под едно и също слънце ~ Белите деца на Танзания

Холандската фотографка Marinka Masséus показва своята серия ‘Under the Same Sun’, с концепцията да насочи публичното внимание към ужасяващото отношение към хората с албинизъм в Танзания. В африканската страна е традиция албиносите да бъдат одобрявани като демонски създания. Дори има парична премия за главата на дете-албиност, като се смята, че убийството му носи добър шанс. Страхът и суеверията по тази тематика имат дълбоки корени в танзанийското общество. Толкова дълбоки, че доста дами, които раждат дете с албинизъм, са съветвани да го убият незабавно. Ако откажат, и майките, и децата биват отхвърлени от останалите.

Много от децата-албиноси са лишени от най-фундаменталните човешки права и живият в непрекъснат боязън за живота си. Затова множеството от тях през днешния ден живеят в лагери. Отхвърлени и изолирани от своите фамилии, те живеят настрана, съобразявайки се с неписаните закони на Танзания. Специфичната кожа и очи на тези бели ангели, са изложени на безмилостните лъчи на африканското слънце, което провокира ежедневни изгаряния и постоянно довежда до рак на кожата.

Организации от целия свят сплотяват напъните си, с цел да оказват помощ в подобряването на изискванията на живот на децата-албиноси на Танзания, а планът на Marinka Masséus ни демонстрира същинските им лица.

Снимки: Marinka Masseus via boredpanda.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР