Този автомобил, захранван със слънчева енергия, може да измине 500 мили, без да се налага да презарежда – и струва само $40 000

...
Холандската автомобилна компания Lightyear нашумя по целия свят през декември,
Коментари Харесай

Холандската автомобилна компания Lightyear нашумя по целия свят през декември, като обяви, че е започнала да произвежда първата налична в търговската мрежа соларна батерия кола: Lightyear 0.

Докато Lightyear 0 беше революционен модел, способен да изминава 43 мили на ден само от своите слънчеви панели на покрива, той беше непосилно скъп и би струвал над четвърт милион долара. След като влезе в несъстоятелност през януари и излезе от него през февруари, Lightyear обяви, че ще се съсредоточи изключително върху производството на Lightyear 2 – по-практичен модел на цена около $40 000.

The Lightyear 2

Този шикозен соларен EV ще може да измине около 500 мили между зарежданията, което му осигурява легендарен пробег.

Според Lightyear, благодарение на своята аеродинамична и лека рамка, това новият модел ще изисква само една трета от количеството зареждане в сравнение с настоящите електромобили.

Публикация, споделена от Lightyear (@lightyear_cars)

В допълнение към невероятния дизайн и изключително дълъг обхват , мнозина ще използват това превозно средство, вместо автомобил, задвижван с газ, в опит да се борят с прегряването на планетата.

Но някои хора, които са против електромобилите, може да твърдят, че тъй като електричеството, което се използва за зареждане те често идват от мръсни енергийни източници, те всъщност не са зелен вариант.

Но тъй като голяма част от енергията му идва от слънцето, въглеродният отпечатък на Lightyear 2 се очаква да бъде по-малко от половината от други EV модели.

Въпреки че точните дати не са ясни, Bloomberg съобщи, че Lightyear 2 трябва да бъде наличен през следващите три години, поставяйки началото на изцяло нова ера на чист транспорт.

Междувременно Lightyear отвори този безплатен списък за чакане за хората, които да сигнализират за интереса си към закупуването на модела от второ поколение.

Тъй като все повече компании започват да произвеждат електромобили, цените ще продължат да падат, а тенденция, която вероятно ще се случи и със слънчевите електромобили. Но за онези, които искат да се сдобият с първата (донякъде) достъпна кола на бъдещето, топката е във вашето поле.

Присъединете се към нашия безплатен бюлетин за седмични актуализации за най-страхотните иновации подобрения нашия живот и спасяването на нашата планета.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР