Холандия наема около 100 главно чуждестранни ветеринарни лекари, които ще

...
Холандия наема около 100 главно чуждестранни ветеринарни лекари, които ще
Коментари Харесай

Холандия ще има нужда от десетки ветеринари след Brexit

Холандия наема към 100 основно задгранични ветеринарни лекари, които ще ревизират вноса на животни и храна от Англия, което е част от последния проект за непредвидени случаи по отношение на Brexit.
Повечето от тях ще бъдат наети от Южна и Източна Европа, защото в Холандия няма задоволително квалифицирани ветеринарни лекари и те ще получат претрупан и интензивен курс на холандски език, преди да бъдат назначени, съобщи БГНЕС.
Страните от Европейския съюз са все по-загрижени, че на 29 март Англия ще се разведе с блока без съглашение, което значи, че митническите инспекции и мита автоматизирано ще се върнат.
По-специално Холандия предприе редица стъпки за облекчение на предстоящото влияние от разрива с един от най-големите си търговски сътрудници.
" Ние желаеме да вземем защитни ограничения ", съобщи говорителка на холандската организация за сигурност на храните и потребителските артикули (NVWA) пред Франс прес, добавяйки, че желае да образова 143 нови чиновници, в това число 100 ветеринарни лекари.
От NVWA обявиха, че работят върху догатката, че при положение на Brexit без договорка, всички артикули, внасяни от Англия в Европейски Съюз, би трябвало да бъдат тествани.
" Предписанията на Брюксел са, че храните и продуктите, свързани с храни от трети страни, в това число Англия, би трябвало да бъдат инспектирани от квалифицирани ветеринарни лекари “, сподели говорителката.
Ветеринарите ще бъдат ситуирани в две точки за ревизия на живи животни на холандското летище Шипол и на летището в Маастрихт, както и на пунктове за инспекция на месото в разнообразни пристанища, в това число морското пристанище на Ротердам.
Инспекцията на импортираното месо е " сложен развой ", прибавя говорителката.
Нидерландското държавно управление по-рано тази седмица получи утвърждение от Народното събрание за незабавни пълномощия за приемане на закони при положение на Brexit без договорка.
Холандия към този момент е направила сериозна подготовка за Brexit, заделяйки 100 милиона евро за подготовка, в това число назначението на 900 нови митнически чиновници.
Правителството тази седмица започва осведомителна акция за бизнеса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР