Холандия е изтеглила посланика си от Турция, след като отношенията

...
Холандия е изтеглила посланика си от Турция, след като отношенията
Коментари Харесай

Холандия изтегли посланика си от Турция



Холандия е изтеглила посланика си от Турция, откакто връзките сред двете страни по този начин и не се възстановиха, оповестиха от холандското външно министерство.

Отношенията сред Холандия и Турция се утежниха през предходната година, откакто холандските управляващи не разрешиха на турски министър да участва на проява в страната по отношение на турския референдум за увеличение на президентските пълномощия.

"Ние не се разбрахме за това по какъв начин да възстановяваме връзките си ", акцентира външният министър на Холандия Халбе Зейлстра в "Туитър ". След като холандските управляващи не разрешиха на турския външен министър Мевлют Чавушоглу да отиде в страната, с цел да се срещне с локалната турска диаспора, турският президент Реджеп Тайип Ердоган дефинира държанието на холандските управляващи като "нацизъм ".

Холандският министър председател Марк Рюте настоя в тази връзка, че Турция би трябвало да се извини за сходен коментар. Същевременно разяснявайки изказване на Ердоган от през вчерашния ден, че на Турция би трябвало да бъде предоставено участие в Европейския съюз, представителят на Европейската комисия Александър Винтерщайн уточни, че страната не се насочва към участие в Европейски Съюз, а по-скоро се придвижва в противоположната посока.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР