Хокейният отбор на САЩ се класира на четвъртфинал мъжкия хокеен

...
Хокейният отбор на САЩ се класира на четвъртфинал мъжкия хокеен
Коментари Харесай

САЩ разгроми Словакия в хокея на лед

Хокейният тим на Съединени американски щати се класира на четвъртфинал мъжкия хокеен шампионат на Олимпиадата в ПьонгЧанг. Американците разгромиха с 5-1 мощния тим на Словакия и в следващта фаза на конкуренцията ще срещнат Чехия.

 Класиране по медали на зимните олимпийски игри ПьонгЧанг 2018
Класиране по медали на зимните олимпийски игри ПьонгЧанг 2018

Швеция завоюва първото злато

В първата третина двата отбора не си означиха гол. След първата отмора янките се развихриха и вкара 3 гола единствено в границите на 13 минути. Петер Черешняк понижи малко по-късно.

В груповата фаза американците победиха мъчно словаците с 2-1, само че системата на осъществяване на шампионата ги изправи един против различен в първия елиминационен мач. Най-добрите четири отбора се класираха непосредствено за четвъртфиналите - Швеция, Чехия, Русия и Канада. Останалите тимове бяха класиране и двойките разпределени по системата на " змийорката ".

Райън Донато вкара две попадения. Джеймс Вишневски, Марк Аркобело и Гарет Роу прибавиха по едно. Райън Заполски отрази 21 шайби отправени към него от страна на словаците. Донато към този момент има четири гола в шампионата и изравни достижението на татко си, който преди 26 години в Албертвил вкара четири попадения.

Ян Лацко на вратата на Словакия избави 36 удара.

Днес ще се изиграят още три дуела, след които ще станат известни всички четвъртфиналисти.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР