Хофенхайм стигна до първа победа от средата на октомври. Тимът

...
Хофенхайм стигна до първа победа от средата на октомври. Тимът
Коментари Харесай

Хофе с първа победа от средата на октомври

Хофенхайм стигна до първа победа от средата на октомври. Тимът победи с 3:1 вкъщи Херта Берлин в мач от 25-ия кръг на Бундеслигата.

Последният триумф на Хофе в формален мач датира от 18 октомври когато беше преодолян Шалке в мач за Купата на Германия.

Хофенхайм се оправи с берлинчани по безапелационен метод, като до 51-вата минута вкараха три гола. Два от тях бяха дело на Андрей Крамарич от дузпи, до момента в който Илас Бебу добави един. Домакините останаха с човек по-малко поради аления картон на Мунас Дабур, само че Херта върна единствено един от головете посредством Стеван Йоветич.

Първата победа за Хофе след 15 мача без триумф може да е основна в борбата за оцеляване. Отборът напусна зоната на изпадащите, като заема 15-ото място с 22 точки. Херта е 16-и с 21, колкото има Шалке.

В средата на първото полувреме Хофенхайм получи правото да извършва дузпа поради игра с ръка на Толга Цигерчи. Андрей Крамарич извърши и вкара за 1:0.

Десетина минути преди почивката Филип Уремович също извърши нарушаване в пеналта. Крамарич показва желязна душeвност, като още веднъж се нагърби и още веднъж означи.

В 51-вата минута Хофе направи решаваща стъпка към скъпоценните три точки с попадението на Илас Бебу, който беше открит с центриране в наказателното поле, а завършващият му удар беше безукорен.

В 71-вата минута Мунас Дебур беше изпъден с пряк червен картон и задачата за домакините се усложни. Те обаче имаха доста сериозна преднина.

Чак в добавеното време на мача Херта Берлин върна един гол. Йоветич потегли на самостоятелен пробив и със страховит удар от вътрешността на наказателното поле се разписа. Времето за гостите обаче свърши и Хофенхайм най-накрая излязоха от дупката
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР