Ходенето е много по-трудно, отколкото изглежда. Разбрах това, докато гледах

...
Ходенето е много по-трудно, отколкото изглежда. Разбрах това, докато гледах
Коментари Харесай

Просто направете първата стъпка

Ходенето е доста по-трудно, в сравнение с наподобява. Разбрах това, до момента в който гледах щерка ми, която таман направи първите си стъпки. Ние, възрастните, сме склонни да мислим за ходенето като за елементарен, даже елегантен акт. Но то е по-скоро като следено рухване. Дъщеря ми се дърпа напред, изпъва единия си крайник, с цел да се хване, а по-късно - се опълчва на гравитацията за няколко секунди, преди да падне.

Цената на прекаляването

За мен главният урок тук е за превъзмогването и силата да излезем от личните си глави. Когато щерка ми не мисли по какъв начин да пази равновесие, тя върви чудесно. Тя се спъва едвам, когато е в дълбока централизация. Разбира се, освен бебетата преодоляват нещата. Проблемът с преосмислянето е годен за всеки от нас, като оказва съществени последствия в и отвън офиса.

Някои изследвания сочат, че преосмислянето на проблеми още веднъж и още веднъж в действителност е спънка за тяхното разрешаване. Освен това може да докара до загуба на сън и психологични проблеми като меланхолия или тревога. Когато сте захласнати от концепцията да гледате даден проблем от всеки вероятен ъгъл, смекчавайки всички опасности и реализиране на съвършено решение, това неизбежно води до пропуснати благоприятни условия и изхабена сила.

Разбиване на преосмисления капан

Но по какъв начин да прекъснеш този цикъл на преосмисляне? Съвременните проучвания демонстрират, че обръщайки внимание на дишането, можете да генерирате мощен биологичен отговор, активиращ нервната система и отпускащ мозъка. Упражненията също могат да бъдат доста мотивиращи и да ви оказват помощ по-лесно да стигнете до съответно просветление по отношение на сегашния ви проблем.

В бизнес подтекста разчитайте на интуицията си, на това необичайно разбиране, че това е верният курс, по който би трябвало да поемете. Ще дам образец със личните си прекарвания като бизнесмен. В началото моята компания Hootsuite имаше хиляди консуматори, само че нямаше доходи. Но интуицията ми сподели, че има капацитет. Десетилетие по-късно ние сме една от най-големите платформи за обществени връзки в света.

Границите на интуицията

Хората демонстрираме съществени пристрастия към негативизма - наклонност да се фокусираме върху заканите и да придаваме повече тежест на неща, които се случват в последно време, даже и да не са настоящи във времето. Знайте, че прекомерното обсъждане на даден проблем, може да ви вкара в подъл капан. Ако дългото анализиране на проблемите задържа бизнеса ви обратно, вземете имитация от дребното дете в живота си. Спрете да мислите и просто направете тази първа стъпка.

Източник: Райън Холмс, Inc

Редактор: Нели Тодорова
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР