„Ходът на Трифонов постига точно обратното на онова, което той

...
„Ходът на Трифонов постига точно обратното на онова, което той
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Българите не искат нови избори, но страната ни се нуждае от план за стабилизация

„ Ходът на Трифонов реализира тъкмо противоположното на това, което той споделя. Той споделя „ Те се канеха да предадат Северна Македония. Ако Слави Трифонов напусне и неговият министър Генчовска напусне, това улеснява едно вероятно повдигане на ветото за РСМ. Второ, той споделя, че страната влиза в мъка. Истината е, че по-голяма мъка ще бъде, в случай че страната се остави на държавното управление на малцинството, когато има световни инфлационни процеси и война”, това съобщи социологът Пътван Симеонов в ефира на Нова тв.
Според него държавно управление на малцинството може да зависи отново от Трифонов.

„ Тоест, може да се съгласи да поддържа основни негови решения, без да има министри. Българските политици би трябвало час по-скоро да спрат с тези неща. Три години България живее в антологични дейности. Страната ни се нуждае от явен проект за стабилизация. И без друго наесен може да влезем в инфлационна спирала”, заключи социологът.

По думите на Симеонов от една страна българите не желаят нови избори, само че от друга е доста рисково да се остави страната с несигурно политически ръководство.

„ Струва ми се че обществото не е готово за нови избори. Не ги желае. Вероятно оставащите в ръководството партии ще се опитат да се базират навръх това – да кажат „ последното от, което имаме потребност в този момент е ново завъртане в Народното събрание или нови избори. Затова дано се опитаме да караме така”, уточни Симеонов.

" Управляващите могат да гадаят за динамични болшинства, което няма да е по-добре от устойчиво държавно управление. Това, което се случва, не е добре за стабилизацията на страната, спомага само за спомагателна дестабилизация ", сподели още социологът.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР