Хлебарките имат сериозен проблем във връзките с обществеността. Почти няма

...
Хлебарките имат сериозен проблем във връзките с обществеността. Почти няма
Коментари Харесай

Защо хлебарките въобще съществуват?

Хлебарките имат сериозен проблем във връзките с обществеността. Почти няма човек на този свят, който да не презира тази пълзяща гадинка. Това обаче е ОК, защото Майката природа обожава хлебарките. В края на краищата – майките са най-хубавите, нали по този начин?

В това особено издание на DNews Сара Парик дава отговор на въпрос, подложен в Reddit, по отношение на това какви плюсове имат хлебарките за природата. Оказва се, че тези инсекти извършват няколко основни функционалности.

Първо на първо – хората възприемат хлебарките като домашни вредители. На този свят обаче съществуват близо 4500 разнообразни типа хлебарки и 99,7 % от тях живеят надалеч и са съвсем напълно самостоятелни от хората и техния отпадък. В някои среди хлебарките извършват ролята на опрашители за разнообразни растения и цветя. Именно техните хранителни привички обаче ги вършат толкоз потребни.

Хлебарките могат и биха изяли на процедура съвсем всичко. В дома ви те изкарват прехраната си с остатъците от сапуна ви и даже лепило. Сред природата са способни да смелят растителни елементи, които кардинално не са годни за ястие за другите животни. Изпражненията пък играят основна роля във въглеродния цикъл в голям брой разнообразни екосистеми. Разграждайки и изхвърляйки нещата, които никой различен не желае да яде, те връщат въглерода назад в почвата. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР