Хизбула може да има на свое разположение руски противокорабни ракети

...
Хизбула може да има на свое разположение руски противокорабни ракети
Коментари Харесай

Хизбула притежава руски ракети, с които може да удари по корабите на САЩ

Хизбула може да има на свое разположение съветски противокорабни ракети " Яхонт " (експортен вид на П-800 " Оникс " ), които може да употребява против американски военни кораби, написа Reuters, представена от " Фокус ".

Ройтерс напомня, че водачът на Хизбула Хасан Насрала предходната седмица предизвести Вашингтон, че неговата формация има " нещо против американските кораби ", ситуирани в района, откакто предишния месец избухна война сред палестинската формация ХАМАС и Израел.

Два осведомени ливански източника обявиха, че той има поради доста усъвършенстваните противокорабни ракетни качества на Хизбула, в това число създадените в Русия ракети " Яхонт " с обхват от 300 км.

Медийни отчети и анализатори показват от години, че Хизбула е придобила ракети " Оникс " от Сирия.

Хизбула в никакъв случай не е удостоверила, че има тези оръжия.

Един от източниците показва, че противокорабните качества на Хизбула са нарастнали доста от 2006 година, когато групата за първи път показва, че може да удари транспортен съд в морето, като порази израелски боен транспортен съд в Средиземно море.

" Има " Яхонт “ и, несъмнено, има и други неща с изключение на него “, съобщи източникът, без да прецизира детайлности.

Събеседникът на организацията прибавя, че потреблението на тези оръжия от Хизбула против военни кораби би означавало, че спорът е ескалирал в огромна районна война.

Трима сегашни и един някогашен американски чиновници обявиха, че Хизбула е основала впечатляващ набор от оръжия, в това число противокорабни ракети.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР