Хитовият сериал Игра на тронове приключи преди няколко месеца, но

...
Хитовият сериал Игра на тронове приключи преди няколко месеца, но
Коментари Харесай

Изкуство под микроскоп, вдъхновено от Игра на тронове

Хитовият сериал " Игра на тронове " завърши преди няколко месеца, само че отзвукът от него ще отеква още дълго. Руски ваятел посвещава последните няколко години от живота си, с цел да основава дребни фигури, въодушевени от сериала. Всъщност, те са толкоз дребни, че би трябвало да се гледат с лупа, тъй като са на върха на молив.

Железният престол, Кралят на нощта и доста други емблематични за " Игра на тронове " персонажи и детайли, могат да се видят в Полша, където тази седмица откриха галерия. Но ще ги видите единствено, в случай че си носите лупа.

Създава ги съветският ваятел Салават Фидай. До 2014-а е юрист, само че когато навършва 40, взема решение да премисли живота си. Връща се към заниманието си от детсвото - да рисува и да прави гравюри. Сега са му нужни единствено елементарен графитен молив, микроскоп и изострен нож.
Салават Фидай, ваятел: Всичко се ражда в главата ми. Представям си какво желая да основа, пробвам се да дам воля на въображението си и да си обрисувам още в мозъка даже най-малките елементи. След това сядам пред микроскопа, взимам допустимо най-острото и малко длето и милиметър по милиметър сътворявам своите статуи.
Направата на всяка фигура лишава доста време, а постоянно и десетки опити. Ако натисне даже малко по-силно, в сравнение с би трябвало, скулпторът се озовава с добре познатия на всеки възпитаник строшен връх на молив. Но Фидай не се отхвърля, а твърди, че това го въодушевява още повече.
Салават Фидай, ваятел: Страшно доста одобрявам " Игра на тронове " и на драго сърце и доста ентусиазъм работя по фигурите си.
Руският актьор издава и една дребна загадка - първоначално по никакъв начин не харесвал " Игра на тронове ", даже го намирал за досаден. Когато му упълномощили поръчка да направи скулптура по сериала, се принудил да изгледа няколко епизода. Сега назовава себе си най-големия почитател на Троновете и твърди, че ги гледа още веднъж и още веднъж, с цел да черпи ентусиазъм за нови статуи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР