Хитър, печеливш, но безкрайно некоректен начин са измислили собствениците на

...
Хитър, печеливш, но безкрайно некоректен начин са измислили собствениците на
Коментари Харесай

На вниманието на КЗК и КЗП! Измама: Парфюмерийната фабрика EVTERPA открадна името на светилото в дерматологията проф. Георги Чернев

Хитър, печеливш, само че безпределно неточен метод са измислили притежателите на парфюмерийната фабрика EVTERPA да печелят на гърба на болните хора, видя наш кореспондент.

 

Подобно на хилядите ментета в интернет, употребяващи имената на известни лекари, обществени фигури и даже на православен духовник, родната манифактура се е изхитрила да написа върху част от мазилата си за гъбички, косопад, пърхот и разширени вени, че се вършат “под контрола на доктор Чернев ”. В уеб страницата на компанията също е отразено, че: “Д-р Чернев - лекар по хуманна медицина, дружно с екип от експерти химици, създава, основава и непрекъснато управлява производството на парфюмерийни и козметични артикули ”.

 

Логично клиентите първосигнално имат вяра, че става дума за светилото в онкодерматологията – проф. Георги Чернев, който е създател и ръководител на Българското Дружество по Дерматологична Хирургия/ БДДХ, има над 700 научни изявления и е работил в доста уважавани клиники у нас, в Съединени американски щати и Германия.

 

“Т.к. гелчетата и кремчетата на EVTERPA са ориентирани точно към тежки дерматологични проблеми, най-естественото нещо е потърпевшите хора да създадат асоциация с професора и да се подведат ”, разясниха адвокати, до които се допитахме.

 

Естествено, измъчените от заболявания и безпаричие българи с лекост си купуват мас или лосион за по десетина лв., уверени, че зад основаването му стоят знанията, опитът и грижата на проф. Георги Чернев. Така продажбите хвърчат в небесата, а сметките на босовете на EVTERPA хубавеят сигурно повече, в сравнение с лицата и телата на клиентите им.

 

Най-циничното е, че избавилият хиляди животи професор няма нищо общо с въпросната фабрика, нито с нейните артикули. EVTERPA употребява съвпадане във семействата на огромния кожен лекар с тази на притежателя й - Стефан Чернев. В уеб страницата им той е показан като “доктор по хуманна медицина ”, което е прекомерно общо разбиране, може да варира от психиатрия до неврология и компетенциите му да нямат нищо общо с кожните заболявания.

 

Въпреки това, EVTERPA съзнателно вкарва в илюзия потребителя, поставяйки на етикета си името на най-известният доктор по дерматология у нас.

 

Истинският проф. Георги Чернев

Разбира се, непредубеденият четец би могъл да сметне, че съвпадението е несъзнателно, а от фабриката най-коректно са написали името на своя притежател, който на всичкото от горната страна употребява знанията си да забърква лековити отвари. Да, но не, както би възкликнал починалият публицист Петко Бочаров. От екипа на проф. Георги Чернев са правили неколкократни опити да се свържат с адаша му Стефан Чернев, с молба най-малко да си напише цялото име върху продуктите с цел да не се лъжат хората. На което обществено незнайният “д-р Чернев ” изрично отхвърля, с претекста, че законът не изисква да го стори.

 

Босът на EVTERPA доктор Стефан Чернев 

С ясното схващане, че нормативната база може да бъде много хлъзгав терен във връзка с отбраната от злоупотреби, пишем тази публикация с цел да осведомяваме потребителите, че проф. Георги Чернев няма нищо общо с производството и рецептурите на фабрика EVTERPA, те не са основани под негов надзор и той не ги употребява в практиката си.

 

За край ще призовем Комисията за защита на конкуренцията и Комисията за отбрана на потребителите да се сезират, извършвайки инспекция на продуктите, съставите и рецептурите, употребявани в парфюмерийната фабрика с цел да изяснят дали в действителност те имат лечебни свойства и до какъв брой е съотносимо към предназначението им да бъдат рекламирани от лекар, пък бил той и Чернев.

Автор: crimesbg.com

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР