Хисаря прави следваща стъпка, за да запази и развива курорта

...
Хисаря прави следваща стъпка, за да запази и развива курорта
Коментари Харесай

Нови цветни градини освежават Хисаря за лятото

Хисаря прави последваща стъпка, с цел да резервира и развива курорта като един от най-зелените градове в България. В града, който се слави с огромните си и красиви паркове, към този момент ще има и дребни зелени кътове в по-малките площи сред жилищните и публичните здания.

Общината завоюва серия планове за озеленяване и облагородяване на терени, най-големият от които е по размер 7.2 на Програмата за развиване на селските региони. Кметът на общината Пенка Дойкова и изпълнителният шеф на Държавна фирма „ Земеделие “ към този момент подписаха контракт за даване на безплатна финансова помощ по програмата за развиване на селските региони за интервала 2014-2020 година Проектът е за създаване на мултифункционална спортна площадка в двора на главно учебно заведение „ Васил Левски “, кв. Момина баня. Безвъзмездната финансова помощ е в размер на 97 732,17 лв.. Срокът за осъществяване на утвърждения план е до 36 месеца.

Още три по-малки плана ще освежат два региона на курортния град и село Беловица.

Министерството на околната среда утвърди три планови оферти по националната акция „ Чиста околна среда - 2019 “. Предложенията са на тематика „ Обичам природата - и аз вземам участие “, оповестена от министерството и Предприятието за ръководство на дейностите за запазване на околната среда. Дейностите по плановете са планувани да започват през месец юли 2019 година.

По план „ Рай за дребни и огромни в зеленото пространство сред бул. „ Христо Ботев “ и ул. „ Вела Пеева “ в Хисаря ” ще се построи зона за отдих за възрастни и деца. Там ще се инсталира беседка, ще бъдат сложени кошчета за разделно събиране на боклуци. Теренът ще бъде обкръжен с новозасаден жив плет, а целия регион ще бъде облагороден и озеленен. Проектът е на стойност 6 650,33 лева

Вторият план е създаване на ъгъл за отдих към читалище „ Никола Вапцаров “. Там е планувано да има зона за отдих за възрастни и деца. Там също ще бъдат инсталирани беседка, пейки, кошчета за разделно събиране на боклуци. На този терен обаче ще има и ъгъл със оборудване за детска игра. Този терен ще бъде облагороден и озеленен, а зелена ограда от шубраци ще го отдели от околната среда. Проектът е на стойност 8 023,90 лева

Единия от трите плана ще се реализира в хисарското село Беловица. Той се назовава „ Един ъгъл за отдих и спорт измежду красивата и чиста природа в Беловица. Там ще сътвори зелена тревна настилка, ще се построи спортна площадка с фитнес уреди навън. За малчуганите, които посещават съществуващата там детска площадка, и за техните родители ще бъде сложена беседка. Ще се засадят декоративни шубраци и цветя, ще се оформи цветна фигура. Проектът е на стойност 9999 лева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР