Хисарски полицаи демонстрираха какво означава да бичиш айляк“ на работа.

...
Хисарски полицаи демонстрираха какво означава да бичиш айляк“ на работа.
Коментари Харесай

Небрежни полицаи със скандално изпълнение край Пловдив

Хисарски служители на реда демонстрираха какво значи да " бичиш айляк “ на работа. Това следва от натрапен от тях акт против лидер на мотоциклет, който беше анулиран от районния съд заради прекомерно безгрижния жанр на работа на униформените, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

Случката е от 17 октомври м.г. Тогава двама униформени чиновници направлявали трафика по улица " Априлци “ в град Хисаря. Те се били настанили комфортно в патрулката когато видели, че против тях идва червен мотоциклет " Хонда “.

Един от чиновниците решил, че следва да спре за инспекция лидера, като за задачата, без да излиза от служебния автомобил, през спуснатото стъкло на предното пасажерско място, подал стоп палката. Едновременно с това колежката му подала звуков, само че не и светлинен сигнал от служебния автомобил.

Моторджията не спрял, а траял по улицата и завил по черен път. Контрольорите познавали мъжа, не го последвали, а непосредствено отишли да го чакат пред дома му, където му написали акт.
Санкционираният лидер останал неудовлетворен и подал тъжба в съда. Магистратите прегледали цялата документи и решили, че санкцията следва да бъде анулирана. Причините са, че самият акт бил изцяло неразбираем - невъзможни за прочит били, както реквизитите касаещи лицето, което е съставило акта и очевидците при съставянето му, по този начин и присъщите белези от справедлива и субективна страна на нарушаването – това нарушава правото на отбрана на жалбоподателя.

Освен това, съгласно съда, на мъжът не бил подаден навреме и по подобаващ метод явен и изразителен сигнал за прекъсване от чиновник на Министерство на вътрешните работи. Униформеният е подал сигнал, като е свалил челен прозорец на служебния автомобил и през него е алармирал със стоп палка – този сигнал няма по какъв начин да бъде навреме общопризнат и разпознат.

Според закона сигнал за прекъсване може да бъде подаден и посредством непрекъснато светещ или мигащ надпис " ПОЛИЦИЯ-СПРИ!, а не посредством звуков сигнал.

Поради тези аргументи и санкцията беше анулирана.

Решението предстои на обжалване пред административния съд.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР