Хирургът проф. д-р Азиз Сюмер с международно признание в областта

...
Хирургът проф. д-р Азиз Сюмер с международно признание в областта
Коментари Харесай

Специалистът по метаболитна и бариатрична хирургия, който лекува Диабет тип 2 и болестно затлъстяване идва за безплатни консултации в София


Хирургът проф. доктор Азиз Сюмер с интернационално самопризнание в региона на бариатричната и метаболитната хирургия ще гостува на ЗИЦ „ Медикъл Караджъ “ на 19 декември 2019г. в София. Той идва в България за безвъзмездни съвещания по покана на шефа на Медикъл Караджъ – Звезделина Лютфи. Консултациите, които ще организира проф. доктор Сумер, ще се проведат в границите на нашата самодейност да предоставим достъп на българските пациенти до най-съвременните способи и технологии в медицината. Проф. доктор Азиз Сюмер практикува обща хирургия, само че специализира метаболитна, бариатрична хирургия, и лекуване на Диабет вид 2.

Посещението му дава опция на пациенти с наднормено тегло, затлъстяване и диабет вид 2 да се съветват с изтъкнатия експерт гратис в София.

Наднормено тегло и така наречен затлъстяване са епидемията на 21-и век. По данни на Световната здравна организация, те към този момент засягат над 1.7 милиарда души по света. В антични времена непотребните килограми са считани за симптом на благосъстояние и авторитет, само че през днешния ден към този момент знаем, че те могат да донесат със себе си съществени здравословни проблеми и да понижат предстоящата дълготрайност на живота. Болестното затлъстяване се счита за втората по периодичност причина за смъртност в света след тютюнопушенето и може да аргументи инсулинова устойчивост, диабет вид 2, хипертония и сърдечни проблеми, стеатоза (омазняване на черния дроб). Поради ограничение функционалностите на белия дроб, наднорменото тегло може да докара до астма и сънна апнея. Счита се и за един от значимите фактори за пораждане на редица онкологични болести, в това число рак на гърдата, на матката, на дебелото черво, на ректума и други

През последните 10 години интервенциите за хирургично лекуване на проблеми с тежестта са се нараснали със 761%. Към тях се прибягва, когато обичайните способи като диета и извършения не дават резултат. От осъществената през 1950 година първа бариатрична интервенция до през днешния ден са тествани най-различни способи за осъществяване на коремни интервенции за загуба на тегло. В наши дни сполучливо се ползват към 10 разнообразни оперативни метода за лекуване на затлъстяване и диабет, а изборът на най-подходящия способ съгласно положението на съответния пациент е основен за резултата от хирургичната интервенция. За тази цел е нужна оценката на умел хирург, който владее всички използвани хирургични техники и ги употребява рутинно. За това какъв брой значими са уменията на хирурга приказва и фактът, че затрудненията при бариатрични интервенции варират от 0.17% до 7%, според от опита на медицинските екипи. Операциите за лекуване на диабет и затлъстяване, които се правят от екипи с опит в тази сфера и в клиники с нужното съоръжение за преодоляване на затрудненията, нормално са сполучливи.

Кой е проф. доктор Азиз Сюмер?

Проф. Азис Сюмер практикува към този момент 22 години и е усъвършенствал уменията си както в Турция, по този начин и в Австрия, Франция и Италия. Рутинно употребява лапароскопски (затворени) техники и роботизирана хирургия. От 2018 година работи в болница „ Медикал Парк Газиосманпаша “ в Истанбул.

Проф. доктор Азиз Сюмер е хирург на международно равнище, практикуващ в турската болница Медикъл Парк, Истанбул. Той приключва своята магистратура през 1997г. в медицинския факултет на университета Акдениз. През 2012г. приключва своята доцентура по обща хирургия в медицинския факултет на университета Юзунку Юл. През 2017г. става професор по обща хирургия в същия университет.

Професионалният му опит стартира през 1997г. в отделението за незабавна помощ на държавната болница Afyon Dinar. Периодът от 1999 до 2001г. той е отговорник хемодиализа в истанбулския диализен център REN-MED. До 2005г. работи в Istanbul Haydarpasa Numune – болница за проучвания и образование. През 2005г. практиката му продължава в медицинския университет във Виена, Австрия и болница AKH в отделението по обща хирургия и клиника по ендокринна хирургия. В идващите години проф. доктор Сюмер работи и специализира в няколко държавни лечебни заведения в Истанбул. Практиката и развиването му в новостите на медицината и хирургията минават през лечебни заведения в Севиля - Испания, Страсбург – Франция и Рим – Италия. Той е един от хирурзите, работещи с новаторската хирургическа система da-Vinci®.

Интересите и практиката му се развиват в следните медицински насоки:

Обща хирургия

Затлъстяване и метаболитни болести

Диабетна хирургия

Лапароскопска и роботизирана онкологична хирургия

Лапароскопска хирургия на ректума на дебелото черво

Ендокринна хирургия

Лапароскопска и роботизирана интервенция на херния

Надбъбречна хирургия

Чернодробна хирургия

Операция на жлъчния тракт

Хирургия на панкреаса

Операция за болести на далака

Бъбречна трансплантация

 

Като потвърдил се хирург от международна големина, проф. доктор Азиз Сюмер има голям брой публикации, оповестени в интернационалните списания, 12 отчета, показани на интернационалните научни срещи и издадени в сборници, 5 книги, издадени на национално ниво и зад граница, публикации и отчети, оповестени в национални списания и други

 

Болестно затлъстяване (Бариатрична хирургия)

Затлъстяването е съществено заболяване, допринасящо за редуциране продължителността на живота и води до съществени хронични болести.

Затлъстяването може да аргументи: инсулинова устойчивост, диабет вид 2, мастен черен дроб, хипертония, инсулт и други

Рискът от развиване на: рак на гърдата, рак на матката, рак на дебелото черво, рак на ректала и рак на простатата също се усилват.

Затлъстяването посредством ограничение на белодробните функционалности предизвиква астма и сънна апнея. Рефлуксната болест, както и ставни и костни болести се срещат по-често при затлъстели хора.

Затлъстяването като се имат поради неговите характерности за индуциране на рак и устойчивост към лекуване на рак, е също толкоз рисково, колкото и самия рак.

За установяване % на затлъстяване най-често срещания способ е показателят на телесна маса (ИТМ).

Методът на бариатричната хирургия е обвързван с фрапантна загуба на тегло, което води до изцеление на диабет вид 2.

 

Метаболитна Хирургия (Диабет вид 2)

 

Диабетът е разграничен на два вида:

 

Тип 1 , който се среща при младежите. Той се предизвиква от увреждане на бета-клетките, ситуирани в панкреаса и произвеждащи инсулин. Поради инсулиновата непълнота пациентите би трябвало да се лекуват през целия си живот с инсулинов хормон (чрез инжекции). По тази причина диабет вид 1 се назовава инсулинозависим захарен диабет (IDDM). 5 - 10% от пациентите с диабет страдат от диабет вид 1. Няма метод за хирургично лекуване на този вид диабет. Пациенти с диабет вид 1 би трябвало да бъдат лекувани под наблюдаване на експерт по ендокринология.

 

Тип 2 , обгръща 90% от всички пациенти с диабет. Бета-клетките в панкреаса на пациенти с диабет вид 2 създават инсулин, само че той не се повлиява върху таргетната тъкан заради неговите съществени характерности на инсулинова устойчивост. Основната причина за диабет вид 2 е затлъстяването. Според изследвания на TURDEP разпространяването на диабет вид 2 у нас е 7,2%, като разпознатия пред-диабетен нарушен глюкозен толеранс е избран на 6,7%. Освен това, до момента в който диабет вид 2 е бил прочут като болест при възрастни, последните изследвания демонстрират увеличение на диабет вид 2, обвързван със затлъстяването измежду децата. Затлъстяването е един от най-важните фактори на околната среда за развиването на диабет вид 2.

 

Метаболитната хирургия е подобаваща за пациенти на възраст от 18 до 70 години, лекували диабет вид 2, само че не можещи да реализират добър-контрол на кръвната захар или пациенти с инсулинова устойчивост и влошено качество за живот.

 

Хирургичното лекуване, осъществено при пациенти с диабет вид 2, нарушава инсулиновата устойчивост и съществуващото равнище на инсулин нараства. Междувременно като спомагателен резултат от интервенцията, осъществявана в региона на стомаха и червата, се отделя хормон сходен на инсулин, наименуван инкретин. Чрез тази интервенция пациентите се излекуват от диабета и доближават обикновено равнище на кръвната захар.

 

Хирургични способи:

Затлъстяването и диабетната хирургия се назовават като цяло БАРИАТРИЧНА ХИРУРГИЯ. Думата " бариатрик " идва от гръцката дума " baros ", което значи " тежест " и от началото е била употребена за изложение на интервенциите, осъществявани на стомаха и храносмилателната система. Известно е, че метаболитната хирургията при затлъстяване понижава тежестта, както и че лекува диабет, хипертония, мастни нарушавания и понижава смъртността, обвързвана с тези заболявания.

Операциите при затлъстяване и диабет се правят за първи път през 1950 година Бариатричната хирургия създава десетки хирургични техники. Някои от тях са станали общоприети процедури и към момента се практикуват, други са изцяло забравени. Днес има към 10 метода за хирургия за затлъстяване и диабет.
Методите, които ползва доктор Азиз Сюмер са:

Ограничителни способи: Сред тези техники най-често се употребява гастректомия на ръкава, която понижава размера на стомаха, както и метода на стомашната лента, наименуван lap-band. Друга техника е ендоскопски подложен стомашен балон.

Рестриктивен и малабсорбционен способ: Сред тях най-често се ползва стомашен байпас и SAGB, наименуван мини-стомашен байпас. Тези техники се основават на понижаване на размера на стомаха и усвояването на храната.

Малабсорбционен способ: техники BPD, SADI и други В този случай равнището на усвояване на храната се понижава. Обемът на стомаха, както и абсорбцията на хранителни субстанции понижават.

 

ОСОБЕНОСТИ И ЛЕЧЕНИЕ

Усложненията след хирургични интервенции на болестно затлъстяване са класифицирани като ранни и късни или огромни и дребни. В ранния постоперативен интервал най-често срещащите се проблеми са свързани с белите дробове - лимитирана функционалност на белите дробове след интервенцията като непряк резултат от анестезията. Поради тази причина вярната подготовка за интервенция и дихателните извършения са доста значими в пред-оперативния интервал.

 

Проникването или кървенето в постоперативния етап на бариатричните интервенции постоянно се срещат като затруднения. Процентът на тези затруднения в клиники за затлъстяване и диабет с просветен, умел екип е 0.17%. В клиники без опит тя доближава 7%. Усложнения като приключване или кървене се третират ендоскопски. Бариатричните клиники би трябвало да имат опит в региона на бариатричните интервенции и да бъдат оборудвани с ендоскопски устройства за лекуване на затруднения.

 

Повече за болница Медикъл Парк може да прочетете тук: https://www.medikara.bg/kplus_page/medical-park-hospitals-group

 

Всички пациенти с диабетни и метаболитни болести, които желаят да се възползват от опцията за безвъзмездни съвещания с проф. доктор Азиз Сюмер в София на 19 декември 2019г., би трябвало да си запишат авансово час на телефона на здравен информативен център Медикъл Караджъ: 0878 500 940 или 0879 977 402.

 

Имайте поради, че по време на консултациите с проф. доктор Азиз Сюмер прегледи няма да бъдат осъществявани. Безплатните съвещания се организират на база медицинските документи, с които разполага пациента все още.

 

Всички пациенти пристигнали на консултация при проф. доктор Сюмер ще получат 15% отстъпка при нужда от оперативни намеси.

 

*публикация

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
реклама

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР