Хипотониците страдат заради подскоците на кръвното не по-малко от хипертониците.

...
Хипотониците страдат заради подскоците на кръвното не по-малко от хипертониците.
Коментари Харесай

Спазването на тези 5 препоръки помага много при ниско кръвно

Хипотониците страдат поради подскоците на кръвното не по-малко от хипертониците. Лятната жега, накъсвана от стихии и захлаждания, да вземем за пример може да подлуди хората с ниско кръвно.

През пролетта и есента те усещат приближаването на дъжда няколко дни преди да паднат първите капки. А през зимата промяната на атмосферните фронтове им предизвиква световъртеж и главоболие.

Може ли да се живее с ниско кръвно без непрекъснат дискомфорт. Следвайте тези препоръки, с цел да облекчите признаците на хипотонията.

Напитки

Подходящи са мощен чай или кафе, които свиват кръвоносните съдове и по този начин покачват кръвното. Но тези питиета не са подобаващи за лекуване. По-добре е да се употребяват питиета на основата на женшен, глог, безсмъртниче, които най-често се предлагат при ниско кръвно. А с цел да се уверите какъв точно препарат подхожда на организма ви, се консултирайте с доктор.

Режим

При ниско кръвно би трябвало да се съблюдава непоколебим режим, с цел да не се преуморявате. Спете не по-малко от 7 часа в денонощие и по-често излизайте на разходка на чист въздух. Следете за поддържане на водния баланс в организма, избягвайте внезапна промяна на ситуацията на тялото, с цел да не предизвикате световъртеж. Редовно си вземайте противоположен душ.

Хранене

Ниското кръвно налягане може да е резултат от недостиг на потребни хранителни субстанции в организма. Спазвайте правилата на здравословното хранене, попълвайте витаминно-минералния ресурс в организма, не пропускайте хранения и употребявайте не по-малко от 1200 ккал в ден.

Процедури

При хипотония са потребни масаж и водни процедури, които оказват помощ да се усъвършенства кръвообращението в организма.

Упражнения

Редовно се занимавайте със спорт, като избирате извършения с умерена активност, които не изискват внезапна промяна на ситуацията на тялото.

Най-важното, с цел да се избавите от признаците на хипотонията, е да да се извършват постоянно тези 5 рекомендации. /Zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР