Химнът на РС Македония е бил съкратен при посрещането на

...
Химнът на РС Македония е бил съкратен при посрещането на
Коментари Харесай

Македонски медии: Съкратиха химна ни заради Кирил Петков

Химнът на районен съд Македония е бил скъсен при посрещането на българския министър председател Кирил Петков пред държавната постройка в Скопие. Военният оркестър извърши първо химна на България, само че при химна на районен съд Македония от отелязват, че е изпълнена единствено само първата част, „ само че не и тази, която е проблематична за България, където се загатват Гоце Делчев, Даме Груев, Сандански и Крушевската република “.

Премиерът Кирил Петков и македонският му сътрудник Димитър Ковачевски разговаряха на 4 очи в границите на визитата на българската делегация в районен съд Македония. През това време зам.-председателят на 47-ото Народно събрание Кристиан Вигенин организира срещи с вицепремиера по европейските въпроси Боян Маричич и с ръководителя на Делегацията на Европейски Съюз в Скопие Дейвид Мур.

Двустранни диалози имаше и сред външните министри на София и Скопие Теодора Генчовска и Буяр Османи, както и сред министрите на превоза на двете страни Николай Събев и Благой Бочварски.

Двете делегации организираха и взаимно съвещание, с цел да обсъдят дневния ред на взаимното държавно съвещание, на което София ще бъде хазаин идната седмица.

Очаква се началото на взаимна конференция на министър председателите на България и районен съд Македония Петков и Ковачевски, която ще стартира в 12,45 бъгарско време.

В програмата на българската делегация е включена и презентация на плана „ Електронен дневник за хора с диабет “ в „ Клуба на депутатите “ в Скопие. Предвиден и формален обяд на министър-председателите, а от 15,00 часа Кирил Петков ще беседва с президента на районен съд Македония Стево Пендаровски.

Премиерът ще беседва и с българските публицисти, а след 17,00 часа му предстоят срещи с ръководителя на Народното събрание на районен съд Македония Талат Джафери, както и с Али Ахмети, ръководител на Демократичен съюз за интеграция и Християн Мицкоски, ръководител на опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ.

По време на еднодневното си публично посещаване в Скопие Кирил Петков ще има среща и с представители на българската общественост в Република Северна Македония, която ще се състои в посолството ни в Скопие.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР