Химическият факултет на Пловдивски университет Паисий Хилендарски организира състезание -

...
Химическият факултет на Пловдивски университет Паисий Хилендарски организира състезание -
Коментари Харесай

Състезание по химия за гимназисти организира ПУ Паисий Хиле...

Химическият факултет на Пловдивски университет " Паисий Хилендарски " провежда съревнование - тест по химия за възпитаници от гимназиален стадий на образование в 11 и 12 клас, оповестиха от висшето учебно заведение.

Състезанието ще се организира в събота, 12 февруари 2022 година, от 10:00 часа в отдалечена форма. Участието е гратис, като е нужна регистрация на адрес: или на телефон 032/ 261 402.

Целта на надпреварата е да даде опция на възпитаници да изявят своите познания и умения в региона на химията, както и да подтикват убеденост при присъединяване им в спортни прояви. То се състои в решение на тестови задания от образователния материал по „ Химия и запазване на околната среда” (7-10 клас), което го прави уместно за възпитаници, които имат интерес в следващо образование по химия във висше учебно заведение. Включени са 40 тестови задания с избираем отговор от обща и неорганична химия и органична химия. Продължителността му е 2 астрономически часа. По време на надпреварата се позволява използването на периодическа система.

Проверката и оценяването на писмените работи на участниците се прави от преподаватели от Химическия факултет директно след привършване на надпреварата. Оценяването на дилемите се прави по точкова система като за всеки правилен отговор се слага една точка. Оценката се образува според от броя на правилните отговори по авансово оповестени критерии.

С оценката от надпреварата искащите ще могат да вземат участие в класирането за всички бакалавърски специалности на Химическия факултет на ПУ „ Паисий Хилендарски “, които за настоящата академична година са:
Химия, постоянна и задочна форма на обучение; Медицинска химия, постоянна форма; Химичен разбор и надзор на качеството, постоянна форма; Химия с маркетинг, постоянна форма; и педагогическа компетентност - Химия и британски език, постоянна форма на образование.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР