Химическите компоненти на женските сълзи, които рукват под влиянието на

...
Химическите компоненти на женските сълзи, които рукват под влиянието на
Коментари Харесай

Женските сълзи убиват желанието на мъжа

Химическите съставни елементи на женските сълзи, които рукват под въздействието на отрицателни страсти като тъгата и обидата, снижават либидото на мъжете и вършат дамите по-малко мечтани.
Прочетете още
Учените, които направиха откритието, считат, че са намерили механизъм в общуването сред половете, посредством който дамите инстинктивно заобикалят нежеланите връзки.

От еволюционна позиция, този механизъм може да е оневинен в случаите, когато евентуалният татко наподобява физически или душевен нездравословен или двамата не могат да имат деца. Това ненапълно изяснява статистическите данни, съгласно които дамите демонстрират негативни страсти доста по-често към менструалния си цикъл, когато шансът за оплождане е най-малък. Така те просто отблъскват нежеланите ухажори, считат учените от Вайсманския теоретичен институт в израелския град Реховот, представени от сп. Science.

Ноам Собел и екипът му не са създали откритието инцидентно. В биологията към този момент е прочут сходен механизъм на другарство. Животните също употребяват отрицателните страсти като метод да се предпазят от нежелателен флирт. Доскоро обаче преобладаваше мнението, че сълзите при хората са единствено образен механизъм за изложение на възприятията.

За да ревизират хипотезата си, че сълзите могат да носят и химически сигнал, учените провели опит с присъединяване на 24 доброволци - млади и здрави мъже, на които показвали фотоси на женски лица. Фотографиите изразявали наслада или тъга и били показвани в инцидентен ред. Господата трябвало да отбележат кое лице им се вижда привлекателно и кое - не.

 

За да се посочи въздействието на женските сълзи на прочувственото положение на мъжете в опита пък били подбрани две дами, които били способни да плачат по команда. Авторите на изследването събирали сълзите им, до момента в който мъжете гледали тъжни художествени филми.

Прясно събраните сълзи били налети в шишенца, които господата трябвало да подушат, до момента в който гледали минорните фрагменти.

Резултатите от всичко това посочили, че обликът на плачеща жена е по-малко прелъстителен за мъжете, а миризмата на сълзите дава директно физическо отражение върху организма им - температурата на тялото внезапно падала, снижавали се равнищата на тестостерона и скоростта на дишането.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР