Хиляди земеделци от цялата страна отново излязоха на протест по

...
Хиляди земеделци от цялата страна отново излязоха на протест по
Коментари Харесай

Зърнопроизводители блокираха с тежка техника движението край Русе и Кардам

Хиляди земеделци от цялата страна още веднъж излязоха на митинг по северната ни граница.

Зърнопроизводителите упорстват да бъдат взети ограничения, които да контролират несъразмерните потоци на земеделска продукция от чужбина. Недоволни са и от неналичието на пазар за тяхната продукция. И няма да се откажат от митингите, в случай че не бъдат чути в Европа.
В момента българската страна няма такива защитни механизми, с които да ограничи съответно слънчогледа, с цел да можем ние да осъществяваме нашата продукция. Полша, Унгария, Словакия, Чехия, България. Румъния – това са страни, които сме наранени от тези артикули от Украйна и просто желаният ни ще бъдат взаимни.
Илия Проданов, ръководител на Асоциацията на зърнопроизводителите

Голяма част от производителите са обезпокоени, че поради вноса на на ниска цена украинско зърно, тяхната издръжка е под въпрос.
Добре е Брюксел да си отвори ушите и да чуе – ние няма да издържим на това, което сътвориха те – висока себестойност на произвеждане и импорт на стока, която е под нашата себестойност.
Радостина Жекова, ръководител на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите

Според българските зърнопроизводители натискът на пазара от вноса на украинска земеделска продукция е свалил прекалено цените в България.

„ Слънчогледът, когато беше на към 1200 лв. цена на звук, тази цен удовлетворяваше нас като производители, в този момент сега е 700 лв.. 500 лв. разлика на звук при един по този начин много естествен 200-килограмов рандеман на слънчоглед, това са към 100 лв. на декар загуба. При пшеницата е същото “, споделя аграрни собственик.

Българските производители стачкуват и в символ на взаимност с румънските фермери, които са недоволни от спомагателните дотации от Европейска комисия, с цел да се компенсира вносът на първични материали от Украйна.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР