Хиляди йорданци протестираха срещу решението на САЩ да признаят израелския

...
Хиляди йорданци протестираха срещу решението на САЩ да признаят израелския
Коментари Харесай

Хиляди хора в Йордания се включиха в годишен протест срещу Израел

Хиляди йорданци стачкуваха против решението на Съединени американски щати да признаят израелския суверенитет върху Голанските възвишения и против усилването на враждебността сред Израел и палестинската ислямистка организация Хамас в Газа, съобщи Асошиейтед прес.

Три хиляди стачкуващи се включиха в шествие по улиците на йорданската столица. Те носеха плакати с антиизраелски надписи и скандираха лозунги в поддръжка на Хамас и срещу контрола на Израел върху Източен Ерусалим, който палестинците желаят за столица на своя бъдеща страна.

Протестиращите приканиха да бъде предпазена намиращата се в Ерусалим джамия "Ал Акса ", която е под йорданско настойничество.

Шествието беше проведено от придвижването "Мюсюлмански братя " и други организации, противопоставящи се на мирния контракт сред Йордания и Израел от 1994 година

Годишният митинг, прочут като Ден на земята, е възпоменание за събитията през март 1976 година, когато Израел конфискува земя от северни арабски села и това докара до убийството на шестима палестинци.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР