Хиляди войници в Минск участваха в парад по повод Деня

...
Хиляди войници в Минск участваха в парад по повод Деня
Коментари Харесай

Лукашенко изкара в Минск хиляди войници на парад за Деня на победата

Хиляди бойци в Минск участваха в церемониал във връзка Деня на успеха против нацистка Германия и края на Втората международна война, оповестява " Ройтерс ".

Президентът Александър Лукашенко отхвърли апелите за отсрочване на събитието и налагане на обсада за прекъсване разпространяването на новия ковид.

Лукашенко, който е отпред на Беларус от 1994 година, дефинира страховете от ковид като неуравновесеност и направи редица оферти за победа над заболяването - да се пие водка, да се върви на сауна или да се играе хокей на лед.

Хиляди фенове на трибуните в столицата Минск, малко от които носеха маски, и измежду които имаше ветерани от Втората международна война на напреднала възраст, следиха маршируващите бойци, преминаващите танкове, над които прелитаха изтребители Су-30.

Парадът за Деня на успеха в Беларус е в контрастност с държанието по този мотив на Русия, която отсрочи военния церемониал на Червения площад и анулира празненствата поради епидемията.

Облечен във военна униформа и заобиколен от генерали, Лукашенко сподели, че за Беларус е неприемливо даже да се намерения за анулация на парада.

" Ще има хора, които ще ни осъдят ", означи Лукашенко.

Беларус не наложи ограничаващи ограничения или обществено разграничаване и остави границите си отворени, до момента в който страните по света ги затвориха.

По публични данни на управляващите все още в страната има 21 101 инфектирани, от които са умряли единствено 121 души. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР