Хиляди в Непал остават без покрив, след като домовете им

...
Хиляди в Непал остават без покрив, след като домовете им
Коментари Харесай

След трусовете: Хиляди са под открито небе в Непал втора нощ

Хиляди в Непал остават без покрив, откакто домовете им бяха разрушени от земетресението в западните елементи на страната. Хората нощуват на открито и към момента се връщат към трусовете от предишния петък, които са оказаха съдбовни за повече от 150 души. Ранените са близо 400.
Когато стана земетресението, спях на последния етаж. Средните етажи се срутиха тотално. Пръстите ми бяха смазани. Мислих, че сигурно ще умра, само че ето ме тук. Оцелях.
Гауни Бика, ранена при земетресението

" Бях заспала, стените ненадейно се срутиха и отскочих. Само това си припомням. ", споделя Кунджан Пун, също ранена при трусовете.

" Много от ранените са деца и дами, става дума за огромен брой. Един от случаите е на бременна жена. Сега е добре. Има и някои възрастни хора. ", споделя хирургът Пракаш Тапа.

Земетресението със мощ 6,4 по Рихтер съгласно сеизмологичния център на Непал унищожи десетки къщи. Под руините са затрупани и персоналните движимости на хората. 

Издирването на оживели продължава, само че интервенциите са затруднени поради образувалите се след трусовете свлачища, които блокираха пътищата. Редица страни, в това число прилежащите Китай и Индия, към този момент предложиха филантропична помощ. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР