Хиляди украинци идват във Великобритания, за да се обучават как

...
Хиляди украинци идват във Великобритания, за да се обучават как
Коментари Харесай

Politico: Украинските войници се нуждаят от обучение, а само една европейска страна се отзовава

Хиляди украинци идват във Англия, с цел да се образоват по какъв начин да защитят родината си, съобщи БГНЕС.

От юристи до зидари - те идват от цяла Украйна. Целта е единствено за пет седмици новобранците да се трансфорат във бойци. Усвояват съществени военни техники боравене с оръжие, наблюдаване, оказване на първа помощ и евакуация, преди да се върнат да се бият на фронта.

От юни до момента Обединеното кралство е обучило близо 5000 украински бойци в границите на интервенция " Интерфлекс ". Програмата има за цел тренира 10 000 бойци за една година в английски подготвителни лагери. „ Интерфлекс “ е правоприемник на по-дългогодишната английска стратегия, интервенция „ Орбитал “, която образова повече от 22 000 украинци сред 2015 година и май тази година.

Интерфлекс неведнъж е преработвана в сходство с разрастващите се военни потребности на Украйна. Схемата се смята за задоволително ефикасна и половин дузина съдружници вземат участие към този момент в нея - Швеция, Финландия, Дания, Литва, Канада, Нидерландия и Нова Зеландия.

Украйна се нуждае от " огромна стратегия за образование и взаимни маневри " със западните съдружници, сподели Андрий Ермак, консултант на украинския президент. Британският министър на защитата Бен Уолъс от своя страна е сигурен, че страната му може да предложи повече.

" Поставихме си за цел 10 000 военнослужещи, само че това не е последна цел. Има ли хора, ще има и образование “, съобщи той пред английския парламент предходната седмица.

Франция - другата огромна военна мощ в Западна Европа - е взела решение да не започва скица за всеобщо образование на украински бойци, съобщи съветникът на френския министър на защитата Себастиан Лекорну. Президентът Макрон желае Франция да остане " балансираща мощ ".

Според формалните данни на френското държавно управление от началото на войната Франция е обучила общо 40 украински бойци, основно за потреблението на френските самоходни гаубици " Цезар ".

" Еманюел Макрон беше доста явен - Украйна ще победи и би трябвало да победи, само че Русия не би трябвало да бъде унижавана ", сподели съветникът. " Нашата позиция е да проявим взаимност с Украйна, с цел да ѝ помогнем към успеха - само че в случай че това не се случи, да има подготвеност да изиграем роля, когато спорът спре. "

Служителят загатна, че други " профилирани " образования, ръководени от Франция, може да се организират в сянка.

" Обединеното кралство е избрало да продължи напред с главното образование. Ние организираме по-специализирано образование ", сподели той. " Няма да ви кажем всичко, което вършим. "

" Всичко е засекретено ", оплаква се откривателят, поискал да остане неизвестен. " Във Франция не знаем какво се случва. Дори тактиката зад нея не е ясна. Не знаем дали е политическа, или на армията - или пък дали стратегиите за образование ще бъдат стартирани по-късно ", сподели той.

Пенсионираният френски полковник и боен съветник Мишел Гоя не се съмнява, че позицията на Франция във връзка с образованието е директен политически избор.

" Можехме да създадем същото [като британците] ", сподели той. " Можехме да посрещнем украинците в лагери из цяла Франция и да ги превърнем във бойци. Правили сме го и преди с африкански бойци ".

Заради уговорките на Франция в чужбина, армията няма да може да е ефикасна в образованието, съобщи пенсионираният френски военачалник Жером Пелистранди.

" Въпросът е какви сили са разполагаем сега. (Британските сили) имат по-малко задължения в чужбина от френските. Така че ние се стремим към качество, а не към количество, когато става въпрос за военно образование ", споделя Пелистранди.

Разбира се, няма индикации, че Париж ще промени курса си в кратковременен проект.

Френски публични лица обявиха, че Франция ще взе участие в стратегия за военно образование на равнище Европейски Съюз, създавана от Жозеп Борел, само че тези полемики са на ранен стадий.

" Това е " типичен Европейски Съюз " във връзка с скоростта ", сподели Ед Арнолд, откривател по въпросите на европейската сигурност в основания в Лондон мозъчен концерн Royal United Services Institute (RUSI). " Това не е доста мъчно решение за Европейски Съюз, само че то лишава прекомерно доста време.

Нуждите на Украйна от образование са големи и английската самодейност сама по себе си няма да е задоволителна, с цел да задоволи търсенето, съгласно боен чиновник, работещ за западен съдружник.

Специализирано образование към този момент се организира в някои европейски страни като Полша, където украинските войски се образоват да употребяват ракети за противовъздушна защита, дарени от английското държавно управление. През юли полското държавно управление съобщи, че е готово да предложения украинските военни за образование за деминиране. Подробностите за тези задачи обаче се пазят във допустимо най-голяма загадка заради съображения за сигурност.

Украйна също по този начин би трябвало да усъвършенства уменията си за водене на настъпателни войни.

В рамките на английската стратегия украинците към този момент се образоват за водене на война в градски условия - умения, нужни за завладяване на основни градове като Херсон или Мелитопол.

Преквалификацията на армията в сполучлива атакуваща мощ може да отнеме най-малко една година, добави съветникът.

" Това е все едно да искаш от вратаря да стане нападател ", съобщи западен чиновник. " От Шмайхел да се превърнеш в Меси е дълъг път. "

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР