Хиляди руски граждани излязоха на протест в страната срещу плана

...
Хиляди руски граждани излязоха на протест в страната срещу плана
Коментари Харесай

Хиляди руснаци протестират срещу „канибалската” пенсионна реформа

Хиляди съветски жители излязоха на митинг в страната против проекта на държавното управление да усили възрастта за пенсиониране, оповестяват радио " Свободна Европа ", Агенция Франс Прес и АП.

Профсъюзи, политически партии и опозиционерът Алексей Навални приканиха руснаците да излязат на многохилядна проява на 1 юли против законопроекта.

В средата на юни министър председателят Дмитрий Медведев съобщи, че държавното управление желае да повдигане възрастта за пенсиониране при мъжете с пет години - от 60 на 65 година, до 2028 година, и при дамите с осем години - от 55 на 63, до 2034 година Предложената промяна е за облекчение на натиска над държавната хазна.

Обявена в деня на откриването на Световното състезание по футбол в Русия, критици упрекнаха Медведев, че се пробва да погребе неприятната вест, до момента в който социологически изследвания демонстрират, че към 90% от популацията е срещу проекта.

Протестите се организираха във Владивосток, Хабаровск, Комсомолск на Амур, Биробиджан, Омск, Оренбург и други градове.

Демонстрантите носиха лозунги като " Гладният пенсионер е позорът на страната ", " Умри преди пенсиониране " и " Не " на канибалската пенсионна промяна на Медведев ".

Протестиращите упорстват за отменяне на законопроекта, понижаване на цените на горивата и се афишират срещу увеличението на Данък добавена стойност.

Според оповестения от съветското държавно управление законопроект на 16 юни промяната за възрастта за пенсиониране влиза в действие от 2019 година

Близо 2,6 милиона души се подписаха под петиция за блокиране на промяната.

Повечето демонстрации са неразрешени в градовете, където се организира Световното състезание по футбол, в това число Москва и Санкт Петербург. / /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР