Хиляди протестиращи се събраха в шотландския град Глазгоу, където се

...
Хиляди протестиращи се събраха в шотландския град Глазгоу, където се
Коментари Харесай

Хиляди протестираха в Глазгоу в защита на борбата с климатичните промени

Хиляди протестиращи се събраха в шотландския град Глазгоу, където се организира конференцията на Организация на обединените нации за климата, на шествие с искане за по-смели дейности против климатичните промени, съобщи Ройтерс.

Студенти, деятели и загрижени жители се събраха макар студеното и влажно време. Те минаха хванати за ръце през парка Келвингроув към централния площад " Джордж ". Младежи, носещи червени флагове и плакати с лозунги " Капитализмът убива планетата ", упрекнаха фирмите за климатичната рецесия и скандираха апели в поддръжка на социализма, размахвайки юмруци във въздуха.
Снимка: EPA
Други участници в шествието носеха шотландски национални флагове. Трети приканиха да се обърне внимание на климатичната правдивост и отбрана на уязвимите хора в селското стопанство.

Говорещите на срещата в Глазгоу, която се чака да продължи още седмица, предизвестиха, че световното стопляне опустошава земеделските земи и заплашва хранителната сигурност.
Снимка: EPA
Досега държавните управления поеха задължения да се откажат от въглищата, да понижат излъчванията на метан и да лимитират обезлесяването. Но съгласно деятели срещата не демонстрира задоволително признаци за прогрес.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР