Хиляди протестиращи излязоха по улиците на Алжир с искане за

...
Хиляди протестиращи излязоха по улиците на Алжир с искане за
Коментари Харесай

Алжирците подновиха протестите си в Деня на революцията

Хиляди протестиращи излязоха по улиците на Алжир с искане за оставки на хората във властта, останали от ерата на някогашния президент Абделазиз Бутефлика, съобщи Българска телеграфна агенция.

Те направиха това точно на националния празник на Алжир, Деня на революцията. На тази дата преди 65 години е сложено началото на битката за самостоятелност от Франция през 1954 година

Стотици протестиращи започнаха да идват в столицата Алжир още от нощес, с цел да се включат в антиправителствените манифестации, тъй като се безпокояха, че на сутринта пътищата ще бъдат блокирани. Много от тях прекараха нощта по улиците и още веднъж повтаряха лозунга: "режимът на Бутефлика да си върви ".

На един от транспарантите беше написано: "Алжир беше освободен, в този момент и народът се бори да се освободи ".

"Никакви избори при бандитско ръководство ", скандираха също по този начин протестиращите поради речта от нощес на краткотрайния президент Абделкадер Бенсалах, в която той прикани хората да се активизират за сполучливото производство на президентските избори на 12 декември.

През април Бутефлика беше заставен да подаде оставка под натиска на уличните митинги и авторитетната войска. Демонстрациите не престават от този момент, главно в столицата Алжир, с претенции за промени в политическата система и отдръпване на хората на високи постове от ерата на Бутефлика, в това число Бенсалах и авторитетният шеф на генералния щаб на армията ген. Ахмед Гаид Салах, и чак тогава да бъдат създадени нови президентски избори.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР