Хиляди протестираха в събота в Израел, докато натискът върху премиера

...
Хиляди протестираха в събота в Израел, докато натискът върху премиера
Коментари Харесай

Хиляди в Израел поискаха връщането на стотиците заложници

Хиляди стачкуваха в събота в Израел, до момента в който натискът върху премиера Бенямин Нетаняху нараства поради неналичието на подготвеност на неговото държавно управление за офанзивите от 7 октомври и по какъв начин се оправя с последвалата рецесия със заложниците, оповестява Агенция Франс Прес.

В комерсиалния център на Израел Тел Авив няколко хиляди протестиращи излязоха по улиците в събота вечерта, в това число родственици и другари на някои от заложниците, скандиращи: " Върнете ги вкъщи в този момент ".

Международният напън върху Израел нараства да се съгласи на филантропични паузи в боевете в Газа, само че околните на заложниците споделиха, че те би трябвало да бъдат освободени като авансово изискване.

В Йерусалим стотици се събраха пред резиденцията на Нетаняху с по-категорични апели за неговата оставка.

В същото време страни. 

Припомняме, че 74-годишният Нетаняху беше изправен пред политически напън още преди офанзивите на Хамас.  Премиерът, който управлява Израел съвсем 16 от последните 27 години, към момента се бори с три каузи за корупция в съда.
 Нови митинги против правосъдната промяна в Израел
Нови митинги против правосъдната промяна в Израел

Шестима са задържани

През деветте месеца преди 7 октомври се организираха всеобщи митинги против разногласните правосъдни промени на неговото твърдо дясно държавно управление, които съперниците нарекоха опасност за израелската народна власт.

Атаките на ръководещото в Газа ислямистко придвижване " Хамас " изненадаха израелската военна и политическа върхушка и убиха повече от 1400 души, множеството от които цивилни, съгласно армията.

В отговор Израел се закле да унищожи " Хамас " и провежда опустошителни въздушни, наземни и морски бомбардировки, последвани от сухопътна инвазия в Газа, където се счита, че се държат заложниците.

" Хамас ": Повече от 60 заложници изчезнаха след израелските офанзиви в Газа

Около 50 пленници, държани от групировката, са били убити при ударите

Кампанията е умъртвила близо 9500 палестинци.

По-рано в случай че Израел освободи всички палестинци от пандиза и " спре експанзията ". Преди това бе оповестено, че единствено чужденците ще бъдат освобождавани.

, до момента в който не бъдат освободени всичките повече от 240 заложници, взети при нападенията на 7 октомври, сподели премиерът Нетаняху.

на Ивицата Газа, където Израел прикани всички поданици да се изтеглят. Тези данни заяви Дейвид Сатърфийлд, специфичен делегат на Съединени американски щати по филантропичните въпроси в Близкия изток.
 Снимка 640646
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР