Хиляди протестираха в Естониясрещу мерките, въведени за ограничаване на разпространението

...
Хиляди протестираха в Естониясрещу мерките, въведени за ограничаване на разпространението
Коментари Харесай

Хиляди излязоха на протест в Естония срещу COVID мерките

Хиляди стачкуваха в Естония против ограниченията , въведени за ограничение на разпространяването на ковид след скока на новите случаи в страната.

Демонстранти се събраха в столицата Талин , за да покажат гнева си от наложителните имунизации и новите ограничавания. Някои от участниците издигнаха флагове и плакати.

Правителството на страната в ърна строгите противоепидемични правила за надзор над разпространяването н авируса. От 25 октомври на доста места ще се изисква доказателство за имунизация против COVID-19 или за прекарано заболяване. Въвеждат се и по-строги условия за носенето на маски.

Новите ограничения разрешават " единствено тези, които са изцяло имунизирани или които за били инфектирани и са се възстановили от COVID-19 да вземат участие в проведени събития и действия ".

В Естония епидемиологичната обстановка се утежни през последните седмици. С 1643 нови случая в събота броят на новозаразените доближи до ниво, което за последно беше регистрирано при вълната от март тази година.

Според публични данни през последните 14 дни са регистрирани 1238 случая на 100 000 поданици. Естония има един от най-високите темпове на разпространяване на вируса в Европа. Около 55 % от 1,2 милиона поданици на страната са имунизирани.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР