Лични вещи на фронтмена на Queen Фреди Меркюри на търг в Лондон

...
Хиляди предмети, принадлежащи на харизматичния фронтмен на Queen Фреди Меркюри,
Коментари Харесай

Хиляди предмети, принадлежащи на харизматичния фронтмен на Queen Фреди Меркюри, от ръкописи на най-големите хитове на групата му до мебели, картини и дреболии, са на търг в Лондон от сряда.

Сред акцентите на "вечерната разпродажба" на Sotheby's, която ще бъде последвана от два други търга на живо и три онлайн продажби, е пианото на Mercury.

Пианото Yamaha с четвърт опашка е закупено от Mercury през 1975 г. и е използвано за да създаде почти всичките си най-велики песни.

Очаква се да се продаде за £2 милиона-£3 милиона ($2,5 милиона-$3,75 милиона).

В продажба е и оригиналният ръкопис на епичния хит "Bohemian Rhapsody" , чиито 15 страници със забележки с молив и химикал разкриват различните посоки, предвидени от Mercury за песента.

Това също така разкрива, че първоначално е щяло да се казва "Mongolian Rhapsody".

Картини на Шагал, Дали и Пикасо, които са украсявали дома на Меркюри, както и последната картина, която той е купил месец преди смъртта си от СПИН през 1991 г. – масло върху платно от Джеймс Жак Джоузеф Тисо – също ще минат под чук.

Фен на търга

Всички предмети за продажба са от дома на Меркюри, Garden Lodge, в западен Лондон. Зелената врата на имота, покрита с графити с фенове, е един от лотовете.

Цялата колекция се предлага за продажба от Мери Остин, близка приятелка и някогашна годеница на Меркюри.

„Мери Остин живее с колекцията и се грижи за колекцията повече от три десетилетия“, каза Габриел Хийтън, специалист по книги и ръкописи в Sotheby's, пред AFP.

Мъркюри „не се интересуваше от създаването на музей от живота си, но той обичаше аукционите", до такава степен, че беше редовен на разпродажбите на Sotheby's, каза Хийтън.

Остин вярва, че художникът - който е бил на 45 години, когато почина - би "обочал" тази продажба, добави той .

Около 1469 лота ще бъдат продадени в известната лондонска аукционна къща, чиято фасада е украсена с огромни мустаци за случая.

Мнозина разкриват друга страна на Меркурий, включително страстта му към котките и към Япония – както се вижда от колекцията му от кимона и щампи.

Гребен за мустаци

Най-пищните сценични костюми на Меркюри, хавайската риза и потникът на Супермен също ще намерят нови домове заедно с личните му поляроиди и легендарния щракатор Мик Снимките на Рок.

Най-хубавите бутилки от неговата изба, като шампанско Dom Perignon, ще бъдат за грабване заедно с по-интимни артикули, като книга с лично коментирана поезия и гребен за мустаци.

Сред по-забавните артикули са набор от игри, включително скрабъл за пътуване, в който Меркюри се отличи.

Преди продажбата аукционната къща беше домакин на колекцията на едномесечна изложба, отворена за обществеността безплатно.

Сотбис изчисли, когато търгът беше обявен през април, че лотовете ще донесат най-малко £6 милиона.

Част от приходите ще бъдат дарени на Mercury Phoenix Trust и Elton John AIDS Foundation, две организации, участващи в борбата срещу СПИН.

Sotheby's казва, че това е най-голямата колекция, по обем, от културна икона, която отива на търг от продажбата на Елтън Джон през 1988 г., когато 2000 лота бяха продадени за общо £4,8 милиона.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР