Хиляди поддръжници на затворения бивш премиер на Пакистан Имран Хан

...
Хиляди поддръжници на затворения бивш премиер на Пакистан Имран Хан
Коментари Харесай

Поддръжници на Хан блокираха магистрали в знак на протест срещу изборните резултати

Хиляди поддръжници на затворения някогашен министър председател на Пакистан Имран Хан и членове на други политически партии блокираха основни автомагистрали и започнаха еднодневна стачка в нестабилния югозапад в понеделник с цел да стачкуват против хипотетичното манипулиране на изборите предходната седмица.

Гласуването в четвъртък за избор на нов парламент беше засенчено от обвиняванията в манипулиране на вота, невиждано прекъсване на мобилни телефони и изключването на Хан и неговия Pakistan Tehreek-e-Insaf партия (PTI) от вота.

Докато спечелилите в изборите честваха победа, PTI и други партии отхвърлиха да одобряват провалянето си в десетки изборни региони.

Десетки поддръжници на Хан бяха арестувани за малко в източния град Лахор през уикенда, до момента в който стачкуваха против хипотетични операции на вота.

Ян Ачакзай, представител на държавното управление в югозападната провинция Белуджистан, прикани протестиращите да „ покажат благосклонност “, като одобряват провалянето и се отдалечат от...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР