Хиляди поддръжници на бразилския президент Жаир Болсонару в сряда призоваха

...
Хиляди поддръжници на бразилския президент Жаир Болсонару в сряда призоваха
Коментари Харесай

Хиляди привърженици на Болсонару искат военните да го оставят на власт

Хиляди поддръжници на бразилския президент Жаир Болсонару в сряда приканиха военните да се намесят, с цел да остане крайнодесният водач на власт , макар че левият му противник Луис Инасио Лула да Силва го победи в последните президентски избори, заяви АП.
 Болсонару не признава провалянето си на изборите в Бразилия
Болсонару не признава провалянето си на изборите в Бразилия

С доста малко изказване след вота той наруши 48-часовото си безмълвие

Защитниците на президента се събраха под дъжда пред Източното военно командване в Рио де Жанейро, един от осемте районни щаба на армията, с цел да повдигнат тези претенции. 

Много от тях подвигнаха стиснати юмруци във въздуха, до момента в който размахваха зелено-жълто-сините флагове на Бразилия и пееха националните химн. Някои скандираха " Въоръжените сили, спасете Бразилия! " и " Обединени, хората в никакъв случай няма да бъдат победени! "

Междувременно водачите на камиони, които в продължение на дни поддържаха блокади по пътищата в цялата страна, с цел да стачкуват против провалянето на Болсонару, към момента ги държат,

Протестите пристигнаха на фона на интернационалното самопризнание на успеха на да Силва и рекомендация от Върховния съд на Бразилия Болсонару да одобри резултатите от изборите в неделя. Членове на кабинета, определени губернатори и евангелистки водачи, които са били гневни поддръжници на Болсонаро, в този момент оферират увертюри на идното ляво държавно управление.
 Болсонару е подготвен да съобщи властта
Болсонару е подготвен да съобщи властта

Някои негови поддръжници молиха за военна интервенция

Военните имаха значима роля при Болсонару, само че резервираха безмълвие през месеца след първия тур на изборите -  знак, че евентуално се дистанцират от някогашния капитан на армията, обявиха специалисти пред АП.

Самата администрация на президента разгласи подготвеност за предаване на властта, макар че той публично не се призна за надвит. 

Лула да Силва към този момент бе поздравен от непознати водачи,

Настоящият президент , като събра 49,1% от гласовете против 50,9% за Лула да Силва, съгласно Избирателната комисия. Това беше най-напрегнатата президентска конкуренция от връщането на Бразилия към демокрацията през 1985 година и отбелязва първата загуба на избори за Болсонару в 34-годишната му политическа кариера.
 Лула се завръща отпред на Бразилия Обновена
Лула се завръща отпред на Бразилия

Страната избра държавен глава

Подобно на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, на който Болсонару намерено се възхищава, той твърди, че машините за електронно гласоподаване разрешават измами . Много от поддръжниците му декларират също като тези на Тръмп, че имат вяра, че изборите са били фалшифицирани, а някои приканиха за военна интервенция и за разформироване на Конгреса и Върховния съд.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР