Хиляди опечалени във фейсбук скърбят за 33 -годишната ветеринарна лекарка

...
Хиляди опечалени във фейсбук скърбят за 33 -годишната ветеринарна лекарка
Коментари Харесай

Национален ден на траур: Хората си спомнят за добрата д-р Даниела Йорданова, загинала докато спасява кучета

Хиляди опечалени във фейсбук скърбят за 33 -годишната ветеринарна лекарка Даниела Йорданова, която почина трагично при потопа в Царево. Хора от цяла България сервираха своите съболезнования, а някои от тях се възхитиха на нейната безкористна храброст, защото считат, че младата лекарка е изгубила живота си в опит да избави кучетата в кабинета си от удавяне.

Димитър Митев-Дънди споделя лични усещания от младата ветеринарка:

“Жестокият потоп в южното ни Черноморие лиши живота на няколко почтени души, измежду които е и доктор Даниела Йорданова, ветеринар в Царево, и нейната майка!

Д-р Йорданова беше извънреден експерт и необикновен човек, който беше лоялен на своята специалност, обичаше животните и постоянно правеше най-хубавото за тях. Тя се грижеше и за нашето куче през всичките години от неговото раждане. Ще липсвате доста както на Бъди, по този начин и на всички други четириноги сладури! Дано извършите още по-добра клиника там където отлетяхте! Съболезнования от цялото ни семейство. Почивайте в мир! ”

Радиожурналистката Ива Дойчинова също е познавала персонално ветеринарната лекарка:

“Това прелестно момиче – доктор Даниела Йорданова е ветеринарката на Царево. Имахме среща с нея това лято във връзка Прим. Препоръчаха ни я като доста добър доктор и човек. Такава е, такава беше. ”

Таня Бояджиева споделя:

“Изключително доста съм смутена! Едно е когато четеш за жертви, само че са ти далечни като хора, друго е когато познаваш индивида и си имал някакви връзки с него! Може би си спомняте фотосите ми от почивката ми в Китен дружно с приятелката ми Дани и двете ѝ кучета Сара и Тайсън. По едно време Сара почна доста да кашля. С Дани се притеснихме и питахме хазяйката ни къде има ветеринар. Оказа се, че в Китен няма и тя ни насочи към Царево. Заведохме Сара при доктор Даниела Йорданова, млада ветеринарка, както разбрах в този момент – единствено на 30 години. Тя беше толкоз блага и с такава обич и професионализъм прегледа Сара, че откровено ѝ се възхитих! Личеше си, че доста обича работата си. Кабинетът й беше красиво спретнат. Д-р Йорданова предписа и ни даде медикаменти за Сара и тя много бързо се оправи по-късно. Сега ми се къса сърцето, като разбрах, че доктор Йорданова и майка й са измежду жертвите на стихията в Царево! ”

Диана Диманова също споделя за своите усещания за доктор Йорданова, само че и загатва да аргументите, заради които ветеринарката си е отишла прекомерно рано от този свят.

“Преди няколко години в Царево се роди дребна ветеринарна клиника – доста чиста, добре оборудвана и с извънредно приветлива докторка. Постепенно всички започнаха да водят животинките си там, а тя – постоянно усмихната, спокойна и с доста много обич към животните и почитание към стопаните им.
Приемеше да поддържа при себе си картоните на питомците, с цел да може на нас, клиентите, да ни е по-лесно. Веднаж видях, че храни и бездомни кучета, които някой беше зарязал, а тя им даваше всеки ден храна, която готвеше и вареше от къщи. Това момиче през днешния ден към този момент го няма. Беше на 33.
Вчера е починало на мостче, над дребната вада в Царево. Мостче, което скоро е било “укрепено ” от близки до кмета компании и за което се приказва че е било подкопано единствено преди няколко месеца, с цел да се извади нужния за различен церевски публичен градеж пясък. Щото такива материали компаниите, близки до кмета, не купуват а вземат от Природата – в тази ситуация отдолу под мостчето. Прощавай докторке! Прощавай, златно момиче! ”

Днес е народен ден на печал.

Водното злополучие лиши живота на четирима души – двама мъже и две дами. Сред починалите са арбитър Мария Москова и нейната щерка лекар Даниела Йорданова. Те, дружно с още един мъж, бяха повлечени от високата вълна при опит да преминат мост. От морето беше извадено тялото на втори мъж.

През днешния ден знамената на всички национални институции ще бъдат свалени на половина.

В сериозните точки хората не престават да се борят – да спасят това, което е оживяло след потопа. Те споделят, че е нужна още тежка техника и работна ръка. Такава идва от властта и доброволците, които обаче алармират, че има проблеми с организацията.

На този стадий село Резово остава без вода. Повредените мостове в региона на Царево са 12.

Очаква се през днешния ден да бъдат доставени всички детайли за създаване на моста на пътя Царево-Ахтопол. 100-тонен кран и 40-тонен екскаватор пък ще го разрушат. Новото краткотрайно оборудване ще е за транспортни средства до 12 тона.

Продължава обследването и описването на вредите на секторите и оборудванията, които за наранени от изобилните превалявания.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР