Хиляди израелци, включително приятели и роднини на заложници, взети от

...
Хиляди израелци, включително приятели и роднини на заложници, взети от
Коментари Харесай

Хиляди призовават за освобождаване на заложниците от Газа в поход към Йерусалим

Хиляди израелци, в това число другари и родственици на заложници, взети от Хамас, дойдоха в събота в Йерусалим, завършвайки четиридневен марш за напън върху държавното управление да обезпечи освобождението на пленниците.

Откакто бойци на Хамас напуснаха Газа преди шест седмици и, съгласно Израел, заловиха към 240 заложници, техните близки водят решителна рекламна акция за тяхната независимост.

Колона от хиляди стачкуващи, облечени в бяло и сини израелски флагове, някои стиснати портрети на изчезналите, доближиха офиса на министър-председателя Бенямин Нетаняху в Йерусалим след 60 километра (37 мили) разходка.

" Върнете ги вкъщи в този момент ", скандираха те.

Роднини на заложниците поредно подлагат на критика държавното управление, че не съумява да ги осведоми и споделят, че напъните за освобождение би трябвало да бъдат безспорен приоритет на акцията на Израел в Газа след офанзивите от 7 октомври.

Представители на фамилията трябваше да се срещнат с членовете на израелския боен кабинет Бени Ганц и Гади Айзенкот.

„ Искаме те да ни гледат в очите “, сподели Ювал Харан, чиято майка и шестима други родственици се счита, че са измежду тях заложниците, държани в Газа.

Дипломатически източници тази седмица оповестиха, че се водят договаряния с посредничеството на Катар за освобождение на някои от заложниците в подмяна на освобождение на палестински пандизчии, държани от Израел, и краткотрайно преустановяване на огъня в Газа.

Но договарянията към момента не са дали резултати.

Атаките на Хамас убиха към 1200 души в Южен Израел, най-вече цивилни, съгласно израелски публични лица.

Правителството на Хамас заяви, че броят на жертвите от ответното нахлуване на Израел против Газа се повиши до 12 000, също най-вече цивилни.

В четвъртък вечерта израелската войска разгласи, че е разкрила тялото на заложника Йехудит Вайс, 65, покрай най-голямата болница в Газа в северната част на обсадената територия.

В петък, армията удостовери, че е извадила тялото на 19-годишния боец Ноа Марчиано покрай същата болница. Хамас сподели, че тя е била убита при израелска бомбардировка.

Много хора, за които в началото се смяташе, че са били взети за заложници на 7 октомври, след това бяха оповестени за убити вследствие на израелските криминалистични следствия.

Четирима заложници са освободени до момента от Хамас и различен, боец, бяха избавени при израелска интервенция.

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР