Хиляди израелци демонстрираха в събота вечерта пред официалната резиденция на

...
Хиляди израелци демонстрираха в събота вечерта пред официалната резиденция на
Коментари Харесай

Хиляди протестираха в Израел срещу Covid-ограниченията


Хиляди израелци демонстрираха в събота вечерта пред формалната резиденция на премиера Бенямин Нетаняху, възобновявайки седмичните митинги против израелския водач, откакто бяха вдигнати изключителните рестрикции, наложени като част от изолацията поради Covid-19.

Протестите бяха лимитирани предишния месец, когато Израел вкара нови карантинни ограничения в отговор на нова вълна на разпространяване на вируса. Извънредните ограничения блокираха опцията израелците да пътуват до Йерусалим, с цел да стачкуват, като разрешаваха присъединяване единствено в дребни демонстрации на разстояние до 1 км от вкъщи.

Снощи протестиращите се събраха в центъра на Йерусалим за шествие до формалната резиденция на Нетаняху, като скандираха " Революция " и носеха плакати с искане за оставка на премиера. По-малки демонстрации имаше в разнообразни градове.

Според уредниците 260 000 души са взели участие в митингите в цялата страна. Израелски медии оповестиха за няколко случая с принуждение от страна на крайнодесни контрапротестиращи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР