Хиляди израелци демонстрираха днес край резиденцията на премиера Бенямин Нетаняху

...
Хиляди израелци демонстрираха днес край резиденцията на премиера Бенямин Нетаняху
Коментари Харесай

Хиляди израелци призоваха за оставка на премиера Нетаняху

Хиляди израелци демонстрираха през днешния ден край резиденцията на премиера Бенямин Нетаняху и приканиха за неговата оставка, съобщи Асошиейтед прес.

Популярността на Нетаняху, който е обвиняем по дело за корупция и сe бори със задълбочаващата се коронавирусна рецесия, спада през последните седмици. Той е цел на рецензии от няколко направления - едно разнородно протестно придвижване, направило огромен брой демонстрации, упорства, че той не може да стои отпред на страната, до момента в който е подсъдим; други стачкуват против неприятните стопански условия поради ковид.

Тазвечерната бурна проява бе на антикорупционни деятели, които, без да съблюдават нормите за обществена отдалеченост, скандираха и надуваха тромби край дома на Нетаняху. Демонстрантите го назоваха "crime minister " (престъпен министър) вместо "prime minister " (първи министър)

След края на проявата имаше дребни конфликти сред полицията и някои от протестиращите.

АП установи, че в този момент главният източник на опълчване против Нетаняху е по улиците. Вчера полицията разпръсна група деятели, опънали палатки пред формалната резиденция на премиера в центъра на Ерусалим. Същевременно хората са недоволни от дейностите на Нетаняху по време на пандемията. След като получи похвали за бързото затваряне не границите през март и налагането на други ограничавания, предходната седмица той призна, че рестрикциите са били отстранени прекомерно рано.

Сега в Израел има внезапно увеличение на новозаразените с ковид, а безработицата остава над 20 на 100.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР