Хиляди излязоха вчера на протест пред сградата на Народното събрание

...
Хиляди излязоха вчера на протест пред сградата на Народното събрание
Коментари Харесай

Зеленият сертификат извади хиляди хора на протест

Хиляди излязоха през вчерашния ден на митинг пред постройката на Народното събрание в София против зеления документ. Стигна се и до конфликти.



На мен ми направи усещане, че спазването на каквито и да било ограничения, като носене на маски и спазването на отдалеченост, тотално липсваше. От епидемиологична позиция ние чакаме в границите на идващите дни една част от тези хора да са с позитивни проби за ковид, разяснява доктор Трифон Вълков, инфекционист в Германия. Той подсети, че във Федералната република хората нямат достъп до публични места без зелен документ. Човек не може даже да се качи във трен без този документ, посочи доктор Вълков.

С оглед на това, че не покачваме фрапантно броя на имунизираните очевидно зеленият документ не работи задоволително добре. Според нас не беше въведен, както би трябвало. Не бяха спазени нашите условия, при които ние се съгласихме да се вкара – да е за всички, освен за нашия отрасъл. Той беше въведен дискриминационно – за нас и за още няколко сектора, смета Емил Коларов от Сдружението на заведенията в България. По думите на Коларов в други страни има съответни обезщетения за бизнеса, който страда от рестриктивните мерки. Той предизвести, че притежателите на заведения са в протестна подготвеност.

По думите на обществения антрополог доцент Валери Личев българинът от много време не има вяра на институциите. В някакъв по-широк проект можем да кажем, че недоверието в институционалните ограничавания са свързани с неуважението на българите към разпоредбите, разяснява доцент Личев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР