Хиляди иранци скандираха смърт на Америка в близост до някогашното

...
Хиляди иранци скандираха смърт на Америка в близост до някогашното
Коментари Харесай

Иранци скандираха „Смърт на Америка“, отбелязват превземането на американското посолство

Хиляди иранци скандираха " гибел на Америка " наоколо до тогавашното американско посолство в Техеран през днешния ден, на 40-ата годишнина от завладяването на дипломатическата задача. Началникът на генералния щаб на страната съпостави Съединени американски щати с токсичен скорпион , който има намерение да нарани Иран, съобщи Ройтерс.

Тълпи от хора извършиха през днешния ден улиците към бившето посолство, наричано " котило на шпиони " след Ислямската гражданска война в Иран през 1979 година

Студенти, твърдолинейни ислямисти , щурмуваха посолството скоро след рухването на режима на подкрепяния от Съединени американски щати шах Мохамед Реза Пахлави и държаха за заложници 52 американци там в продължение на 444 дни. Оттогава двете страни са във враждебни връзки.

Американски и израелски флагове, както и кукли на американския президент Доналд Тръмп бяха изгорени по време на митингите, които се състояха в 1000 селища из цялата страна, предадоха държавните медии.

" Борбата ни с Америка е за нашата самостоятелност, за недопускане да бъдем изнудвани, за нашите полезности, вярвания и вяра ", сподели в тирада пред протест пред бившето посолство началникът на генералния щаб на Иран генерал-майор Абдолрахим Мусави. -->

" Те (американците) ще продължат с враждебните си дейности също както отровния скорпион от поговорката, в чиято природа е да жили и не може да бъде спрян, в случай че не бъде смачкан ", съобщи Мусави, представен от държавната телевизия.

Говорителката на Белия дом Стефани Гришъм съобщи, че след четири десетилетия ръководещото духовенство в Иран продължава да употребява почтени цивилни жители като пешки в провалената си външна политика.

" Докато Иран не промени това и останалите си враждебни дейности, ще продължим да постановяваме мъчителни наказания ", сподели говорителката.

" Той (иранският режим) може да избере мира пред взимането на заложници, убийствата, саботажа, отвличането на кораби и офанзивите против международните петролни пазари ". Подкрепяме иранския народ, време е иранският режим да направи същото, добави Гришъм.

Върховният нравствен водач на Иран аятолах Али Хаменей , който има последната дума по всички държавни каузи, през вчерашния ден възобнови възбраната за договаряния със Съединени американски щати и разказа двете страни като непримирими врагове, напомня Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР