Хиляди хора в столицата на Иракски Кюрдистан Ербил излязоха в

...
Хиляди хора в столицата на Иракски Кюрдистан Ербил излязоха в
Коментари Харесай

Многохиляден митинг в Ербил в подкрепа на референдума за независим Кюрдистан

Хиляди хора в столицата на Иракски Кюрдистан Ербил излязоха в сряда вечерта на протест, на който обявиха своята поддръжка за идният исторически референдум за самостоятелност.
Много от присъстващите бяха с кюрдски обичайни облекла и носеха знамена на Кюрдистан. Хилядното голям брой танцуваше на кюрдска музика и песни, и скандираха лозунги в поддръжка на референдума. Митингът се организира в парка " Шанадар ".

Ликуващите участници в митинга призоваваха всеобщо кюрдите по света да не изтърван шанса и да гласоподават на 25 септември за самостоятелен Кюрдистан.

“Днешното ни обръщение към кюрдската нация и Кюрдистан, към дамите, фамилиите и фамилиите на почитаните мътеници, храбрите пешмерга е: да гласуваме дружно и да кажем “Да ” на свободата и независимостта; с цел да не бъдат унищожени градовете ни, да не бъдат погазени университети ни. Това ще е гаранция за бъдещето на кюрдите и ще е крачка, която ще предотврати бъдещи химически офанзиви, геноцидът на Ислямска страна и убийствата на младежи ”, споделя една от участничките в митинга пред локална медия.

Множеството прикани всички кюрди да гласоподават с “Да ” на 25 септември, с цел да бъде провъзгласена независимостта на Кюрдистан.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР