Хиляди хора се събраха в Кеймбридж, за да кажат последно

...
Хиляди хора се събраха в Кеймбридж, за да кажат последно
Коментари Харесай

Последно сбогом със Стивън Хокинг

Хиляди хора се събраха в Кеймбридж, с цел да кажат последно довиждане на английския астрофизик Стивън Хокинг. Церемонията се състоя в една от локалните църкви, въпреки и приживе той да беше неприкрит безбожник. Службата беше затворена за медиите, на нея участваха 500 души от най-близкия кръг на световноизвестния физик. Стивън Хокинг умря на 14 март на 76-годишна възраст.

Аплодисменти за великия Стивън Хокинг. Стотици фенове на фамозния астрофизик се събраха пред църквата „ Сейнт Мери “ в Кеймбридж, с цел да се сбогуват с него, въпреки и отдалеко.

76 камбанни удара - по един за всяка година от живота му. По молба на фамилията, ковчегът беше носен от шестима чиновници на Кеймбриджкия университет, които постоянно помагали на Хокинг, когато отивал да изнася лекции.
 © Българска телеграфна агенция
Актьорът Еди Редмейн, пресъздал облика на физика през 2014 година в биографичния филм „ Теория на всичко “, беше и измежду хората, които държаха слово на опелото. Говориха и астрономът Мартин Рийс, някогашни студенти на Хокинг и едно от децата му.

Стивън Хокинг прекарва повече от 5 десетилетия прикрепен към инвалидна количка. Но приятелите му ще го запомнят като човек, чиято независимост надалеч надскача рестриктивните мерки на тялото.
Мартин Джон Рийс, другар на Стивън Хокинг (29.03.2018 година ): Всички сте виждали фрагментите, на които той е в безтегловност. Това е един от моментите, които той в никакъв случай не не помни. Посвети голяма част от живота си на проучвания за гравитационните сили, само че същата тази гравитация го беше приковала към стола. Да може да полети, даже за минута... беше същинско ентусиазъм за него.  Хокинг изискал на надгробната му плоча да е изписана формулата за черните дупки Хокинг изискал на надгробната му плоча да е изписана формулата за черните дупки
Световноизвестният астрофизик Стивън Хокинг, който умря на 76-годишна възраст, приживе е изразил ясното си предпочитание на надгробната му плоча да бъде и...

Приживе Стивън Хокинг е поискал на надгробната му плоча да бъде изписана формулата за черната дупка, по-известна като формулата на Бекенщайн-Хокинг. Той е считан за един от най-големите мозъци в съвремието ни. През юни прахът му ще бъде положен в Уестминстърското Абатство до Исак Нютон и Чарлз Дарвин.
 Какво завещание остави след себе си Стивън Хокинг Какво завещание остави след себе си Стивън Хокинг
Почина Стивън Хокинг. Най-голямата звезда на актуалната просвета, прикрепен от 5 десетилетия в инвалидна количка, създател на няколко книги, притежател на дес...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР