Хиляди хора протестират днес в Минск срещу преизбирането на президента

...
Хиляди хора протестират днес в Минск срещу преизбирането на президента
Коментари Харесай

Хиляди в Минск протестират и днес срещу президента Лукашенко

Хиляди хора стачкуват през днешния ден в Минск против преизбирането на президента Александър Лукашенко, съобщи Франс прес.

Размахвайки знамената с бяло и алено - цветовете на беларуската съпротива, стачкуващите се събраха на Площада на независимостта и по близките улици. Те скандират: "Свобода! ".

Най-голямата част на демонстрацията е на централния площад "Независимост ".

Според опозиционни медии и профили на опозицията в обществените мрежи на митинга има 100 000 души.

Опозицията упорства за нови - този път почтени избори за президент на Беларус, и завършек на насилието от страна на управляващите.

Беларуската войска ще охранява от през днешния ден паметниците и мемориалите в Минск, където се събират протестиращите против изборните резултати, заяви министерството на защитата, представено от Ройтерс. Всякакви вълнения покрай монументи и скулптури към този момент няма да се овладяват от милицията, а от армията, се споделя в известието.

В същото време водачът на опозицията в Беларус и някогашен претендент за президент Светлана Тихановска прикани протестиращите да продължат, предадоха международните организации.

В изявление за Франс прес тя съобщи, че президентът Александър Лукашенко няма избор, с изключение на да стартира разговор с опозицията, само че това съгласно нея би трябвало да стане допустимо най-скоро, с цел да не се задълбочи рецесията.

Тихановска прикани сънародниците си да продължат митингите, с цел да защитят правата си.

Според нея решението на президента Лукашенко да ускори ограниченията за сигурност по западната граница на страната е "опит за отклонение от вътрешните проблеми “.

Протестите в Беларус не престават трета седмица.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР