Хиляди хора посрещнаха слънцето с радостни възгласи, когато то изгря

...
Хиляди хора посрещнаха слънцето с радостни възгласи, когато то изгря
Коментари Харесай

Хиляди отбелязаха лятното слънцестоене край Стоунхендж

Хиляди хора посрещнаха слънцето с радостни възгласи, когато то изгря над Стоунхендж за лятното слънцестоене, единствено няколко дни откакто античният монумент беше напръскан с оранжева багра.

Тези, които следиха спектакъла в неолитната конструкция, се сблъскаха с хладно утро, съпроводено от мъгливи полета, когато слънцето се появи над хоризонта, заяви Salisbury Journal.

Проявата е разследване от това, че по-рано тази седмица обектът на културното завещание стана цел на протестиращите от " Just Stop Oil ".

Полицията на Уилтшър заяви, че мъж на 70 години и жена на 20 години са били освободени под гаранция, откакто са били задържани по съмнение в разваляне на античен монумент и възпрепятстване на разположение да прави законна активност.

Много от присъстващите на събитието показаха отчаяние и отрицание от митинга.

Сали Ан Спенс, запалянко по археология, която се облече като шаман, от мезолитния интервал, предхождащ Стоунхендж, съобщи, че слънцестоенето е " необикновено значимо ".

" Разбирам тяхната идея, почитам я. Просто ми се желае да не бяха създали това на Стоунхендж " , сподели тя.

" Мисля, че да се слага каквото и да било върху камъните е малко неправилно, върху камъните има доста редки лишеи, това е обект на международното завещание ", акцентира Спенс.

" Да бъдеш тук по време на слънцестоенето и да представляваш шаман - признавам, от различен интервал от време - е ослепително прекарване. Вълнуващо е. В момента е доста натоварено и ми харесва, тъй като употребявам опцията да приказвам с хората за същинска археология " , добави Спенс.

Лаура Дебан, която участва на слънцестоенето в Стоунхендж за пети път, сподели, че пръскането на паметника с препарата Just Stop Oil е " извънредно ".

" Ако желаете да извършите митинг, отидете някъде, където той ще значи нещо, а не на историческо място като това, тъй като тук няма нефт, това е свещена земя " , съобщи Дебан.

Тя добави, че се радва, че митингът не е провалил събитието и хората въпреки всичко са съумели да излязат и да му се насладят.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР