Хиляди хора останаха без транспорт в Карловско, след като единственият

...
Хиляди хора останаха без транспорт в Карловско, след като единственият
Коментари Харесай

Карлово търси решения за транспортния колапс, нужна е промяна във финансирането


Хиляди хора останаха без превоз в Карловско, откакто единственият транспортьор спря междуградските линии, които пътуват в региона. Така жителите не съумяха да стигнат до работните си места, а учениците да отидат на учебно заведение.

Във вчерашния ден се наложи възрастни хора да пътуват на стоп.

Веселин Дошков, притежател на " Хебрoс Бус ", заяви, че превозът е спрян по финансови аргументи.

" Всякакви запаси са изчерпани. Опитваме се по всевъзможен метод да обезпечим отговорностите към доставчиците. Разходът единствено за гориво по едно направление на ден е 450 лв., а приходите са 200. Държавата ни оказва помощ, само че средствата не доближават до нас в точния момент. Бяха ни отпуснати 20 милиона лв. за подкрепяне на междуселищните превозвачи, само че на доста места, в това число и в Карлово, и в Пловдив, парите си стоят по сметките на общините ", изясни той.

Антон Минев, зам.-кмет на община Карлово разяснява, че все още пари на Веселин Дошков не се дължат и единствените средства, които са постъпили по едно изключително разпореждане за застраховане на публичния транспорт, сега се обработват от счетоводството на общината.

" Това се прави по по-различна методика и би трябвало да бъдат преведени до дни. Всички други обезщетения и дотации от страната са превеждани ритмично ", уточни още Минев.

Вчера е извършен диалог с други компании, които оперират на територията на община Карлово и през днешния ден се чакат оферти от тях. Те също обаче имат своите претенции.

Александър Маринов, началник на звено " Транспорт и градска подвижност " в община Карлово, изясни, че казусът не е от през днешния ден, а се следи от 6-7 години. Според него би трябвало да се промени методиката на дофинансиране на публичния автобусен транспорт.

Той счита още, че има незабавна потребност от среща сред Министерство на финансите и Автомобилна администрация. Проблемът може да доближи и до други обитаеми места.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР