Хиляди хора излязоха на протест в грузинската столица Тбилиси заради

...
Хиляди хора излязоха на протест в грузинската столица Тбилиси заради
Коментари Харесай

Щурм на грузинския парламент заради руска делегация

Хиляди хора излязоха на митинг в грузинската столица Тбилиси поради съветска политическа делегация.
По-рано в столицата на Грузия се организира Общото съвещание на Междупарламентарната асамблея на православието. Ръководителят на съветската делегация Сергей Гаврилов откри съвещанието, сядайки на мястото на ръководителя на Народното събрание на Грузия. Това провокира неодобрение измежду опозиционните депутати от Обединеното национално придвижване, съобщи БГНЕС.
Следобед към този момент имаше окупация на постройката на Народното събрание, където бяха съветските представители, а вечерта - взлом на Народното събрание. Към в началото появилите се протестиращи, описвани в формалните съветски медии като " радикални групировки ", се причисли опозицията, която настояваше за оставката на държавното управление.
В последна сметка полицията употребява гумени патрони против стачкуващите. РИА Новости оповестява за 16 ранени, които са приети в болница.

Police deploy rubber bullets at #Tbilisi protest, injuring dozens pic.twitter.com/eRLk7tnREE
— Ruptly (@Ruptly) June 21, 2019
Междувременно английското посолство в Грузия прикани протестиращите пред постройката на Народното събрание в Тбилиси към успокоение и съблюдаване на закона. " Следим обстановката пред постройката на Народното събрание в Тбилиси, добре разбираме болката на обществото по отношение на днешните събития. Призоваваме страните да останат спокойни и да работят в границите на закона ", се споделя в изказването на английската дипломатическа работа, представена от BBC.
Германският дипломат в Грузия също прикани за мир и успокоение в диалог с публицисти.

#Georgia: Anti-govt protest in #Tbilisi gets violent, demonstrators tried to storm parliament building https://t.co/GgkUXE7JkM pic.twitter.com/bnVOk0ct1f
— RT (@RT_com) June 20, 2019
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР