Хиляди хора излязоха на протест по улиците на малтийската столица

...
Хиляди хора излязоха на протест по улиците на малтийската столица
Коментари Харесай

Протест в столицата на Малта

Хиляди хора излязоха на митинг по улиците на малтийската столица Валета, като желаеха истина и правдивост половин година след убийството на журналистката и блогърка Дафне Каруана Галиция, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес.

Протестът е проведен от групите Awturi (Автори) и #OccupyJustice (Окупирай правосъдието) след разкритията на "Проекта Дафне ". 45 публицисти от 18 медии по света се включиха в този план и се заеха да проучат големия масив от документи, оставени от Дафне Каруана Галиция. Тя бе убита на 16 октомври 2017 година от бомба, заложена в колата й.

Според уредниците на митинга тези изследвания са извадили нескрито връзки сред малтийския министър на туризма Конрад Мици и шефа на премиерския кабинет Кийт Схембри с компания в Дубай на име "17 Black ", както и връзки на тази компания с други компании с централи в Панама. "Престъпници, лъжци, мястото ви е в пандиза ", скандираха протестиращите и настояха да бъде разкрита истината за убийството на Дафне Каруана.

Следствието за убийството продължава. Трима мъже, упрекнати на 5 септември, обявиха, че нямат нищо общо нито с направата на бомбата, умъртвила журналистката, нито с присъединяване в незаконна организация.

Дафне Каруана хвърли светлина върху най-мрачните секрети на малтийската политика. Тя обсипа с гневни нападки и премиера Джоузеф Мускат, и водача на опозицията, с което си завоюва доста неприятели, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР