Хиляди хора излязоха днес в Лондон на демонстрация срещу антисемитизма,

...
Хиляди хора излязоха днес в Лондон на демонстрация срещу антисемитизма,
Коментари Харесай

Борис Джонсън и хиляди хора излязоха на демонстрация срещу антисемитизма в Лондон

Хиляди хора излязоха през днешния ден в Лондон на проява против антисемитизма, с цел да стачкуват против растежа на закононарушенията от ненавист против евреи след офанзивата на бойци на палестинската въоръжена формация " Хамас " против Израел през октомври и последвалите израелски бомбардировки на Газа, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

 

Участниците носеха плакати, на които пишеше: " Рамо до рамо с английските евреи " и " Нулева приемливост към антисемитите ". На други имаше фотоси на израелски заложници, пленени от " Хамас ". Някои от стачкуващите пееха на иврит, а други скандираха " Върнете ги вкъщи ", имайки поради заложниците.

 

В днешното шествие против антисемитизма, състояло се ден след оживен пропалестински протест, се включи и някогашният английски министър председател Борис Джонсън. Към Джонсън се причислиха основният равин на Обединеното кралство Ефраим Мирвис и други висши държавни чиновници, с цел да изразят взаимност с еврейската общественост, показва Асошиейтед прес.

 

Организаторите оповестиха демонстрацията за най-голямата демонстрация против антисемитизма в Лондон от десетилетия.

 

За интервала от 1 октомври до 1 ноември лондонската полиция е получи 554 сигнала за антисемитски закононарушения - 10 пъти повече, в сравнение с година по-рано. Сигналите за ислямофобски закононарушения са се нараснали съвсем три пъти до 220 през същия интервал.

 

В началото на днешното шествие полицията арестува крайнодесния деятел Томи Робинсън, откакто той отхвърли да напусне региона по гледище на полицейските чиновници. Организаторите на демонстрацията бяха помолили Робинсън да не участва, с цел да не се основава напрежение.

 

Участниците във вчерашната пропалестинска проява в английската столица приканиха за непрекъснато преустановяване на огъня в линията Газа.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР