Хиляди хора бяха евакуирани заради горски пожари в Съединените щати.

...
Хиляди хора бяха евакуирани заради горски пожари в Съединените щати.
Коментари Харесай

Пожари в САЩ изпепелиха стотици домове, над 500 жертви на жегите в Саудитска Арабия

Хиляди хора бяха евакуирани поради горски пожари в Съединените щати. Огънят заплашва да погълне цялостен град в щата Ню Мексико. В района са изгорели стотици къщи и постройки.

В Калифорния се наложи самолети и хеликоптери да вземат участие в гасенето.

" В зоната, в която гори, пожарът се разрасна бързо и обхвана огромни тревни площи - до към 5 000 акра. Противопожарните служби обаче съумяха да забавят разпространяване на огъня и имат триумф ", осведоми полицейският чиновник Рик Кархарт.

В изискванията на рискови жеги се озоваха десетки милиони поданици в Северна Америка. Властите в Съединени американски щати чакат пикът да бъде през идващите дни. Прогнозирани са температури, надхвърлящи 38 градуса по Целзий.

Продължава горещата вълна и в част от Европа. В Унгария до края на седмицата е в действие най-високата трета степен на предизвестие. В Германия пък, в разгара на Европейското състезание по футбол, се изсипаха проливни дъждове.

Безпощадно горещо е и на Арабския полуостров. В свещения град Мека, в дните на Хаджа, което е едно от най-големите събития за изповядващите исляма, минимум 550 богомолци са починали по време на тридневното поклонение. Температурите в свещения район са достигнали ужасяващата стойност от над 51 градуса. Повечето от тях са египтяни.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР